Teaterchef: Vidste ikke, jeg havde fået 170.000

- Jeg opdagede faktisk slet ikke, at de var gået ind på min konto, siger den fyrede teaterchef Jon Stephensen, der håber, han kan komme tilbage til Gasværket

- Det er mit livsværk, der er blevet taget fra mig, siger Jon Stephensen, der blev fyret fra Gasværket. (Foto: Uffe Kongsted)
- Det er mit livsværk, der er blevet taget fra mig, siger Jon Stephensen, der blev fyret fra Gasværket. (Foto: Uffe Kongsted)
Gasværkets fyrede gulddreng har lagt sig fladt på ryggen, sagt undskyld og bedt om nåde for sin lille ’svipser’, der indbragte ham 170.000 kroner i royalties, som arbejdsgiveren Københavns Teater bestemt ikke mener, han var berettiget til.

– Jamen, jeg gjorde det jo ikke for pengenes skyld. Og jeg opdagede faktisk slet ikke, at de var gået ind på min konto. Jeg holder ikke så meget øje med den slags. Jeg har for eksempel ikke netbank, bedyrer Jon Stephensen over for Ekstra Bladet.

Stridens æble er en kontrakt, som direktør Jon Stephensen lavede med produktionsselskabet The One And Only om scenografien til den svimlende kassesucces ’Elsk mig i nat’, der har slået alle rekorder i billetsalg for dansk teater. 70.000 mennesker så den på Gasværket.

– Jeg lavede på opfordring af Jesper Winge Leisner fra The One and Only et forlag til scenografien. Det syntes jeg selv var genialt, for så sparede Gasværket nogle penge til en scenograf. Han gav mig én procent af overskuddet fra forestillingen som vederlag. Så der er jo ingen, der har tabt penge på det her.

Bundet af en kontrakt
Samme model er blevet brugt ved genopsættelsen i Tivoli. Allerede inden premieren i fredags var der solgt 33.000 billetter. Det ville have givet Stephensen en yderligere indtægt i omegnen af 100.000 kr.

Problemet er, at alle teaterdirektører under Københavns Teater er bundet af en kontrakt, der forbyder dem at tjene penge ved siden af deres årsløn.

Der kan gives dispensation fra teatrets bestyrelse. Men Jon Stephensen informerede ingen.

– Det skulle jeg have gjort. Det erkender jeg. Jeg har undskyldt over for Københavns Teater og over for bestyrelsen på Gasværket.

Ude af proportioner

Alligevel finder Jon Stephensen sin fyring helt ude af proportioner.

– Jeg er dybt chokeret over, at jeg bliver fyret på så lille en sag. Gasværket tjente 22 millioner kroner på ’Elsk mig i nat’.

– Jeg har lagt mig fladt på ryggen og rakt alle de hænder ud, jeg kunne finde. Det er mit livsværk, der er blevet taget fra mig. Vi har haft kæmpesucces med ’Elsk mig i nat’ og har det også nu med Beatles-forestillingen ’Come Together’. Jeg har planerne klar for de næste fire år. Og jeg vil så gerne fortsætte, siger Jon Stephensen.

– Jeg håber stadig, men det ser lidt sort ud, indrømmer han.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere