Silas får kæmperolle i Mamma Mia

'Vild med dans'-finalisten skal synge, danse og sige replikker, når ABBA-musicalen rykker til Tivoli

Vi har tiljublet ham og Malena Belafonte hele vejen igennem 'Vild med dans'.

Vi elskede ham som forrygende danser i 'Chicago', og efter nytår kan vi se ham igen –  ikke bare som danser, men også som dubleant for skorstensfejeren Bird i musicalen 'Mary Poppins' på Det Ny Teater.

Alligevel er det et kvantespring af dimensioner, at Silas Holst får en kæmperolle i den store 'Mamma Mia!'-musical, som til næste efterår og vinter spilles i Tivolis Koncertsal.

– Jeg er helt oppe at køre. At blive en del af dette ensemble er simpelthen det største, og jeg føler mig vildt beæret, siger en næsten ør Silas Holst.

Thure støtter mig
Musicalen 'Mamma Mia!' består af ti kæmperoller: Tre voksne mænd, tre voksne kvinder, tre unge mænd og en ung kvinde.

Silas Holst har fået rollen som Eddie –  en af de unge mænd –  og det tog fire dages audition at nå frem til det resultat. Herefter skulle rollebesætningen lige godkendes i London og New York.

– Der var 700 til audition, og så blev jeg en af de tre unge mænd. Det er næsten ufatteligt. Min mor er ved at revne af stolthed, og Thure støtter mig selvfølgelig også. For mig er det at træde et skridt ind i en ny verden. Jeg skal ud over at danse også synge og sige replikker, og det betyder jo, at jeg skal instrueres på en helt anden måde. Det er virkelig grænseoverskridende, forklarer 'Vild med dans'-finalisten, der privat danner par med skuespilleren Thure Lindhardt.

Som 15-årig lavede Silas Holst en lang liste for sig selv med ting, han gerne ville prøve. Alle tingene på listen er prøvet af, og derfor kommer 'Mamma Mia!'-udfordringen lige på det rigtige tidspunkt.

– Jeg har længe haft lyst til at prøve noget nyt. Så for min udviklings skyld er timingen helt perfekt. Jeg kunne ikke have fået et bedre tilbud. Og samtidig er det utroligt, at man pludselig bliver en del af ABBA-familien. 'Mamma Mia!' er et verdensfænomen, og London-crewet kommer til København for at nurse os og sikre, at opsætningen bliver helt efter bogen og optimal i Tivoli. Det er da fedt, griner han.

Klar til mere dans
Selv om Silas Holst kun er 26 år, er ABBA ikke ukendt for ham.

– Min mor er en af de største ABBA-fans, og da jeg var nyuddannet fra Holbergskolen spillede jeg i to sæsoner med i en ABBA-forestilling i provinsen. Det er for mig musik, der holder.

'Mamma Mia!' skal spilles otte gange om ugen, så ingen af de ansatte kommer sovende til deres hyre. Det betyder, at Silas Holst får umanerlig travlt til næste år, hvis der atter bydes op til 'Vild med dans'.

– Skulle det ske, at der kommer en ny sæson 'Vild med dans', og at jeg kan bruges, er jeg helt klart frisk på det også. Jeg har før prøvet at træne dans om dagen og afvikle forestilling om aftenen. Det gjorde jeg under 'Chicago', fortæller han og fortsætter:

– Det går nok. Der er kun et sted, hvor jeg har måttet erkende, at jeg ikke er 17 år længere, og det er med hensyn til byture.

– Jeg kan ikke gå vildt i byen to aftener i træk og samtidig passe mit arbejde, fastslår han.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere