Hornsleth taber på krigs-aktier

Provokunstneren Kristian Hornsleth mener, der er for megen fred i verden

Kurserne er styrtdykket på Hornsleths våbenaktier. (Foto: Lars Krabbe)
Kurserne er styrtdykket på Hornsleths våbenaktier. (Foto: Lars Krabbe)
Trods krig i Afghanistan og mange andre steder har konceptkunstneren Kristian Hornsleth tabt penge på aktierne i sit kunstprojekt Hornsleth Arms Investment Corporation ApS.

Siden provokunstneren sidste år udbød de første af 100 kunstværker – udformet som en aktie, der ikke alene kan hænge på væggen, men også giver medejerskab til en stak rigtige aktier i selskaber i våbenbranchen –  er kurserne raslet ned med næsten 40 pct.

Det afslører det første regnskab for Hornsleth Arms-selskabet.

– Det er ikke godt. Der er for megen fred i verden, siger Kristian Hornsleth, der i øjeblikket er i England for at forberede en udstilling og et salgsfremstød for sine våbenaktier.

Krig og ondskab
Da Kristian Hornsleth sidste år startede Hornsleth Arms-firmaet for at give kunstelskere mulighed for ikke alene at eje et kunstværk, men i høj grad også en del af virkeligheden, købte han aktier i selskaber som Lockheed Martin, Thyssen Krupp AG og danske GPV Industri A/S, hvor den nu pædofilifængslede Jørgen K. Hansen var direktør.

Aktierne kostede over 340.000 kr. Siden er kurserne styrtdykket, så de ved regnskabsafslutningen kun var 217.165 kr. værd.

– Men de stiger igen. Bare rolig. Folk er vilde med krig og ondskab, siger Kristian Hornsleth, der foreløbig har solgt over halvdelen af kunstværk-aktierne.

Hornslet Arms-selskabet har i øvrigt netop holdt generalforsamling i Københavns Skydecenter, hvor anpartshaverne fik mulighed for at skyde med både revolvere, pistoler og en riffel.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere