200 dollarsedler solgt for 216 mio.

Warhol maleri sætter salgsrekord på auktion i New York. Auktionshuset mener, at det kan være startskuddet for et nulstillet marked

En besøgende står foran maleriet af de 200 endollarsedler. (Foto: AP)
En besøgende står foran maleriet af de 200 endollarsedler. (Foto: AP)

Noget tyder på, at kunstsamlerne trodser den økonomiske nedtur.

Andy Warhols berømte silkemaleri '200 One Dollar Bills' blev onsdag solgt for den nette sum af 216,5 millioner danske kroner ved auktionshuset Sotheby's i New York.

Maleriet, som Warhol malede i 1962, blev dermed solgt for fire gange mere, end det var vurderet til at være værd og er nu den næst dyreste genstand fra den afdøde popkunstner.

Sotheby's chef for samtidskunst, Tobias Meyer, siger til nyhedsbureauet Reuters, at køberne er begyndt at reagere på et "nulstillet" marked.

Efter et år uden betydelige køb eller salg er samlerne begyndt at købe kunst igen.

- Lysten til at eje store ting vil få dem til at træde frem igen og købe ting for mere end 40 millioner for et stykke kunst, siger han.

Silkemaleriet blev solgt som en del af en større auktion over samtidskunst, hvor kun to af i alt 54 genstande ikke faldt nok i samlernes interesse.

Auktionen solgte i alt for godt 665 millioner kroner, hvilket svarer til halvanden gang det på forhånd forventede.

Der blev ved auktionen sat rekorder for flere kunstnere. Ud over Warhols maleri blev også kunstneren Jean Dubuffet solgt dyrt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere