Udlændinge skal afgøre Dansk Melodi Grand Prix

Norske, tyske, russiske og aserbajdsjanske fagfolk fra musikbranchen skal være med til at vælge, hvem der vinder Dansk Melodi Grand Prix

Louise Wolff og Emil Thorup skal være værter på showet. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)
Louise Wolff og Emil Thorup skal være værter på showet. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)

I dag præsenteres de 10 sangere og grupper, der den 21 januar skal dyste i Dansk Melodi Grand Prix 2012.

Den traditionsrige musikkonkurrence holdes i år i Aalborg, og som noget helt nyt har Danmarks Radio besluttet, det er en internationalt jury, der skal finde vinderen.

- Vi har været så tæt på sejren de sidste tre år. Men denne gang skal det lykkes. Derfor håber vi, at de internationale fagjuryer sammen med tv-seerne og den danske jury kan hjælpe os det lille stykke, der skal til for at få sejren i hus, siger underholdningschef Jan Lagermand Lundme i en pressemeddelelse.

Slankere konkurrence
Konkurrencens form bliver desuden slanket i år, så semifinalerne er afskaffet. Nu går der tre sange videre til en superfinale, hvor vinderen bliver fundet.

I den indledende runde er det seerne og en dansk fagjury, der i fællesskab finder de tre finalesange. Og det er først i finalen, at de internationale juryer skal på banen. Det sker når de to værter, Emil Thorup og Louise Wolff, får direkte forbindelse til Oslo, Berlin, Moskva og Baku for at få pointene fra hver jurygruppe.

LÆS OGSÅ:

Se også: Nye Melodi Grand Prix-værter afsløret

- Jeg er sikker på, at det vil skærpe konkurrencen i Dansk Melodi Grand Prix og gøre den mere uforudsigelig, end vi har været vant til i de senere år, siger Ole Tøpholm, der selv skal være kommentator på tv-showet.

To fra øst og to fra vest
Det er ikke tilfældigt, at fagfolkene til de internationale juryer lige præcis kommer fra Rusland, Norge, Tyskland og Aserbajdsjan.

- Vi vælger at have fagjuryer fra de sidste fire vinderlande. Det er to lande i Østeuropa, og to lande i Vesteuropa. Det er de lande, der ved, hvordan et moderne vinderhit skal skrues sammen, og derfor giver det god mening, siger Ole Tøpholm.

Europæisk Melodi Grand Prix holdes i år i Aserbajdsjan. Eurovision Song Contest afholdes i maj.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen