Søren og Kirsten genopstår

Det legendariske Grand Prix-par tog 80'erne med storm. Nu er de sammen igen i en ny duet

Søren og Kirsten brugte pool-knebet og vandt Dansk Melodi Grand Prix i 1984. (Foto: Polfoto)
Søren og Kirsten brugte pool-knebet og vandt Dansk Melodi Grand Prix i 1984. (Foto: Polfoto)

Det er mere end 25 år siden, at Kirsten smed Søren i vandet ved Dansk Melodi Grand Prix i 1984. Vandturen gav som bekendt pote og det legendarisk par vandt musikkonkurrencen med 'Det li'e det'.

De efterfølge år var Melodi Grand Prix lig med Søren og Kirsten. I 1985 vandt de med klassikeren 'Sku' du spørge fra no'en' og 1988 i var det nummeret 'Ka' du se hva' jeg sa'e?', der sikrede parret sejren.

Efter nogle utroligt hektisk år, blev der pludselig stille om Søren og Kirsten - som par. Han trak sig tilbage i sit musikstudie, og hun fik fikset mellemrummet mellem tænderne og store musicalroller - blandt andet som Piaf. Men nu genopstår Søren Bundgaard og Kirsten Siggaard som Søren og Kirsten - i hvert fald på et enkelt nummer på hendes nye juleplade.

Hyggelig duet
- Det er bare så hyggeligt. Det er så hyggeligt at lave en duet med Søren igen, siger Kirsten Siggaard og fortæller, at det var pladeselskabet, der fik ideen.

- Var han svært at overtale?

- Nej, det tror jeg ikke, griner hun.

Søren Bundgaard har egentlig nydt at være væk fra rampelyset, som han fik nok af de glade 80'ere.

- Jeg har egentlig aldrig elsket at stå og synge i forreste række. Jeg har altid drømt om at blive studiemusiker, som jeg er nu, siger Søren der nu alligevel har sagt ja til at blive støvet lidt af.

MGP-cirkus
- Hvordan havde du det med, at der pludselig blev stille efter al opmærksomheden, I fik i forbindelse med Grand Prix'erne?

- Jamen jeg valgte det selv. Vi var ude og lave en masse shows - eller nærmere cirkus - hvor vi sang til en båndoptager. Der var ikke så meget musikalsk i det, men det skal ikke være en hemmelighed, at vi tjente en masse penge. Jeg puttede dem alle sammen i mit studie, og her var det dejligt til at få ro til musikken bagefter, sig han.

Nyder venskabet
Siden de vilde Grand Prix-dage har Søren og Kirsten holdt kontakten - både professionelt og privat.

- Hvordan vil du beskrive jeres venskab i dag i forhold til den gang?

- Hmmm jeg vil sige, at vi har bedre tid til at nyde vores venskab nu. Vi har stor respekt for hinanden og for de ting vi kan hver især, siger Kirsten Siggaard.

- Har I nogensinde være uvenner?

- Nej ikke uvenner. Jeg har været irriteret på ham. Og én gang har jeg skældt ham ud, erkender Kirsten, der er blevet tilgivet af Søren.

Ud over at synge en juleduet skal parret sammen med en række andre Grand Prix-stjerner til foråret på turné i Danmark med deres hits.

1 af 3 Parret havde masser at succes i 80'erne. (Foto: Polfoto)
2 af 3 Søren og Kirsten anno 2011. (Pr-foto)
3 af 3 Søren og Kirsten brugte pool-knebet og vandt Dansk Melodi Grand Prix i 1984. (Foto: Polfoto)
kommentarer
Vis kommentarer

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen