Så kører bussen: Emmelie i finalen

Den danske storfavorit har fuld fart mod sejren

Den danske sangerinde har planlagt ruten. Næste stop er førstepladsen på lørdag. (Foto: Mogens Flindt)
Den danske sangerinde har planlagt ruten. Næste stop er førstepladsen på lørdag. (Foto: Mogens Flindt)

MALMØ (Ekstra Bladet): Det var en ren formsag, da Emmelie de Forest her til aften sikrede sig en plads i lørdagens finale i det internationale Melodi Grand Prix i Malmø. Danskeren, der i hele Europa er udråbt som storfavorit i verdens største sangkonkurrence, leverede en suveræn og fejlfri præstation, da hun som nummer fem i den første af to semifinaler sang ørehængeren ’Only Teardrops’ på bare tæer foran 11.000 ellevilde Grand Prix-fans.

Se også: Storsmilende Emmelie leverede varen

- Jeg føler, den sad lige i skabet, sagde den 20-årige sangerinde til Ekstra Bladet umiddelbart efter, hun storsmilende havde optrådt i semifinalen.Emmelies smil ramte lige ind i Europas hjerter her til aften. (Foto: Mogens Flindt)
Emmelies smil ramte lige ind i Europas hjerter her til aften. (Foto: Mogens Flindt)


Allerede da fløjtespilleren Jakob slog den karakteristiske tone an, lød der et øresønderrivende brøl fra salen, og Emmelie kunne slet ikke gemme sit smukke smil ved velkomstbrølet, inden hun tog hul på sangen. Den unge sangerinde nød tydeligt at stå på scenen, og hun brændte igennem til selv de fjerneste afkroge af Europa.

Se også: Massiv opbakning fra Stockholm til Emmelie

- Af de tre minutter på scenen følte jeg, at det største øjeblik var at se publikum, fortalte en tydeligt glad og lettet Emmelie.

Og de glade ord blev kun forstærket, efter det stod klart, hun havde løst billet til finalen.

Konkurrencen bliver hårdere
Emmelies enkle sceneshow krydret med guldkonfetti og vandfald af gnister som en flot afslutning på sangen imponerede både fagjuryen og tv-seerne fra de 16 nationer, der deltog i semifinalen og dermed havde stemmeret.

På lørdag gælder det finalen. Og her skærpes konkurrencen væsentligt, idet det er de stærkeste 26 nationer, der deltager. Og her ser den danske sangerinde sine største konkurrenter.

- Jeg synes, at alle de nordiske lande har nogle gode bud med i år, siger Emmelie, der sammen med resten af Europa må se, om Finland, Island og Norge alle går videre fra torsdagens semifinale, mens Sverige som værtsland er direkte kvalificeret til lørdagens finale.

1 af 2 Emmelie var flyvende tirsdag aften. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 2 Den danske sangerinde har planlagt ruten. Næste stop er førstepladsen på lørdag. (Foto: Mogens Flindt)
0 kommentarer
Vis kommentarer