Emmelie har ingen plan B

Den danske Grand Prix-stjerne har ikke noget at falde tilbage på - og det er helt bevidst20-årige Emmelie de Forest har ingen uddannelse - og hun har heller ikke tænkt sig at få en. (Foto: Morgens Flindt)
20-årige Emmelie de Forest har ingen uddannelse - og hun har heller ikke tænkt sig at få en. (Foto: Morgens Flindt)

MALMØ (Ekstra Bladet): Den må briste eller bære - Emmelie de Forests karriere som sangerinde. Eller det vil sige - den skal bære. Det bliver den nødt til! For den 20-årige Grand Prix-sangerinde har ikke noget at falde tilbage på, hvis musikken og sangen ikke kan blive hendes levevej.

Se også: Fiasko for Emmelie før finalen

Valget om at gå imod strømmen og lade andre om at besætte pladserne på de videregående uddannelser er helt bevidst fra Emmelie de Forest. Siden den unge barfodssanger droppede ud af gymnasiet, har hun satset benhårdt på at komme til at leve af sin stemme.

Legat i kufferten
Første skridt var, da hun med et legat i kufferten, rykkede teltpælene op af den kronjyske muld, flyttede til København og startede på en privat sangskole.

- Jeg frygter, at jeg bliver doven med min musik, hvis jeg har noget at falde tilbage på. Så det gider jeg faktisk ikke have, siger Emmelie de Forest, der er kæmpe favorit til at vinde det europæiske Melodi Grand Prix i Malmø på lørdag.

Se også: Forelsket favorit: - Jeg ser én

Indtil Emmelie de Forest vandt det danske Melodi Grand Prix i Herning i januar, var hun bagerjomfru ved siden af sin sang. Men jobbet med at lange spandauere og gifler over disken er der ikke tid til mere for den pladeaktuelle sangerinde.

Fuld opbakning
- Jeg er nødt til at stramme mig an og gøre en indsats for at kunne leve af musikken. Og det er fint. Hvis jeg havde en uddannelse, ville det være for let bare at tage et normalt job. Det vil jeg ikke have skal ske, siger hun med fast stemme.

- Politikerne tordner jo, at man skal uddanne sig. Din tilgang til musikken er ikke så politisk korrekt?

- Ja...jeg ved godt, at det ikke er så fornuftigt, men jeg vil bare helst gøre det, som jeg elsker allermest, siger Emmelie de Forest.

Underholdningschef i DR Jan Lagermand Lundme og Emmelie fejrede finalepladsen. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur - 15. maj. 2013 - kl. 21:05 Emmelie: - Jeg tror på sangen

Grand Prix-håbet har fuld opbakning til sin beslutning fra familien, så det er ikke derfra presset om en fornuftig uddannelse kommer, fortæller den kønne sangerinde.

- Men man skal aldrig sige aldrig. Jeg har da nogle gange tænkt tanken med Musikkonservatoriet, siger hun.

Dengang i 1988 da Kirsten Siggaard ved det internationale Melodi Grand Prix stødte ind i den schweiziske vinder, Celine Dion. (Foto: Jesper Stormly Hansen) Kendte Hvad blev der af Grand Prix-stjernerne? Hvad blev der af Grand Prix-stjernerne

0 kommentarer
Vis kommentarer