Jacob med fløjten: - Min kæreste blev træt af mig

Jacob Baagøe har spillet den samme lille melodi om og om igen. I aften spiller han fløjte for hele Europa

Ud over at spiller fløjte og trommer er Jacob Baagøe personlig træner med eget firma. 'Spinae', hedder det. (Foto: Mogens Flindt)
Ud over at spiller fløjte og trommer er Jacob Baagøe personlig træner med eget firma. 'Spinae', hedder det. (Foto: Mogens Flindt)


Se også: Emmelie får det svært i svensk Grand Prix-diktatur

Normalt er trommer Jacob Baagøes rette element. Men da der manglede en fløjtespiller til årets Melodi Grand Prix, var den ene fjerdedel af Copenhagen Drummers ikke sen til at sige ja tak til udfordringen.

Den 24-årige musikers eneste betingelse var, at han ville lære at spille ordentligt, hvis han skulle stå på Grand Prix-scenen - først den danske og nu den europæiske . For når man som Jacob Baagøe startede sin musikalske karriere i Skive Garden og fortsatte i den Kongelige Livgarde, så skal der være styr på tingene.

Se også: Emmelie: - Hvordan holder man fødderne varme?

Øvede og øvede
Så Jacob gik i gang med at øve på det karakteristisk fløjte-stykke, der kendetegner Grand Prix-favoritten ’Only Teardrops’.

- Min kæreste blev rimelig træt af mig, griner Jacob Baagøe og fortsætter.

- Og min underbo blev træt af mig – og min overbo blev træt af mig, smiler trommeslageren, der også lagde mange træningstimer på fløjten i et øvelokale.

Fedt instrument
Præcis hvor mange timer Jacob har pustet løs på fløjten, før det lød godt nok til at gå på scenen, har han ikke opgjort.

- Efter en time kunne jeg den. Men jeg har nok øvet en 15-20 timer, før de sidste finesser sad, som de skulle, siger han.

Selv om det er trommen, der er hans foretrukne instrument, så er han blevet ret pjattet med at spille fløjte.

- Det er et fedt instrument, siger han.

Alvor i aften
Ved aftenens Melodi Grand Prix får Jacob Baagøe brug for al sin perfektionisme, når han står på scenen sammen med Emmelie de Forest. I modsætning til de andre musikere kan han ikke læne sig tilbage og levere en playback-version af ’Only Teardrops’.

- Jeg kommer så tæt på Emmelies mikrofon, så jeg er nødt til at spille rigtigt, så det lyder ordentligt hjemme i stuerne.

Se også: Derfor bliver Danmark nummer ni ved Melodi Grand Prix

Selv om Jacob har spillet ’Only Teardrops’ i timevis og hørt den hundredvis af gange, så er han ikke træt af sangen endnu.

- På iTunes kan jeg se, at jeg har hørt den over 500 gange - og jeg synes stadig, at det et fedt nummer, siger han.

Det er klokken 21, at Jacob Baagøe skal stå klar til at gå på scenen i Malmø.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen