Emmelie får det svært i svensk Grand Prix-diktatur

Svensk tv har droppet lodtrækningen og bestemmer i år helt enerådig over finalesangenes placering i showet. - Hvis Rusland havde gjort noget lignende, havde der lydt et ramaskrig, siger DR's kommentator

Emmelie de Forest skal på scenen som nummer 18 i morgen aften. (Foto: Mogens Flindt)
Emmelie de Forest skal på scenen som nummer 18 i morgen aften. (Foto: Mogens Flindt)

MALMØ (Ekstra Bladet): Der kan være lagt op til noget af et rivegilde, når Det Europæiske Melodi Grand Prix slutter lørdag nat.

For første gang i sangkonkurrencens 58 år lange historie, er sangenes rækkefølge i finalen ikke fundet ved tilfældig lodtrækning. Den er bestemt af svensk tv. Helt enerådigt!

Ukraine er ifølge DR's ekspert Ole Tøpholm en af førsteudfordrerne til Danmark lørdag aften i Malmø. De stiller op med Zlata Ohnevytj. (Foto: AP/Janerik Henriksson) Spil nyheder De kan true dansk favoritsejr

- De har selvfølgelig gjort det for at få et godt flow i deres tv-program. Men set ud fra et sportsligt synspunkt, så synes jeg ikke, at det er helt fair, siger Ole Tøpholm, der ekspert i Melodi Grand Prix og kommenterer de tre shows for DR fra Malmø i år.- Sverige er Grand Prix’ets storebror. Så alt, hvad de siger, er nok det rigtige. Hvis Rusland havde gjort noget lignende, havde der lydt et ramaskrig, siger Ole Tøpholm. (Foto: DR)
- Sverige er Grand Prix’ets storebror. Så alt, hvad de siger, er nok det rigtige. Hvis Rusland havde gjort noget lignende, havde der lydt et ramaskrig, siger Ole Tøpholm. (Foto: DR)


Blandt konkurrenter
Emmelie de Forest har, som alle de andre finalister, kun trukket lod om, hvorvidt hun skal synge i første eller anden halvdel af showet. Den 20-årige dansker trak 'sidste halvdel', og svensk tv har så besluttet, at hun skal på scenen som nummer 18.

- Det er for så vidt et knaldgodt nummer. Den senere vinder, Loreen, sang som nummer 17 sidste år. Men svenskerne har placeret alle vores værste konkurrenter lige omkring os. Og det er ikke godt, kommer det bramfrit fra Tøpholm.

Emmelie de Forest - kun 280 danskere har købt kronjydens første plade. (Foto: Mogens Flindt) DK MusikNYT Fiasko for Emmelie før finalen

Helt for egen regning spekulerer han i, om det er noget svensk tv har gjort, for ikke at blive beskyldt for at hjælpe den danske storfavorit. Og hans konklusion er:

- Svenskerne kan i hvert fald ikke beskyldes for at favorisere os, siger han.

Storebror må alt
- Hvordan er svenskerne kommet igennem med helt at droppe lodtrækningen?

- Sverige er Grand Prix’ets storebror. Så alt, hvad de siger, er nok det rigtige. Hvis Rusland havde gjort noget lignende, havde der lydt et ramaskrig, lyder Ole Tøpholms vurdering.

Om lodtrækningen genindføres afhænger meget af, hvordan det kommer til at gå i finalen lørdag aften, mener DR-kommentatoren.

- Hvis der bliver tale om en jordskredssejr, så kan det godt være, at det fortsætter. Men hvis det bliver tæt, tror jeg, at det ender i ballade. Så kommer der et efterspil, forudser Ole Tøpholm.

Blandt de værste konkurrenter omkring Danmark er Sverige som nummer sang nummer 16 og Aserbajdsjan, der er på scenen som nummer 20.

0 kommentarer
Vis kommentarer