Emmelie: Jeg er her for at vinde

- Jeg vil gerne musikken, og det var en kommerciel ting at vælge Grand Prix

- Jeg har tænkt på den kolbøtte mit liv vil tage, hvis vi vinder, men jeg prøver heller ikke at forvente så meget, for så bliver jeg skuffet, siger Emmelie, der skal forsøge at synge Danmark til tops i Eurovisionen 2013. (Foto: Mogens Flindt)
- Jeg har tænkt på den kolbøtte mit liv vil tage, hvis vi vinder, men jeg prøver heller ikke at forvente så meget, for så bliver jeg skuffet, siger Emmelie, der skal forsøge at synge Danmark til tops i Eurovisionen 2013. (Foto: Mogens Flindt)

MALMØ ( Ekstra Bladet): I aften er det hele enten slut eller også begyndelsen på det hele. For hvis Emmelie de Forest går hen og vinder det internationale Melodi Grand Prix for Danmark, vil hele hendes liv slå en kolbøtte.

Og mellem de utallige prøver og pressemøder har den 20-årige kronjyde nået at tænke lidt over, hvad en sejr kan betyde for hende.

- At få en god placering er jo fedt, men at vinde, så kommer der virkelig nogle omvæltninger.

Men det er svært at planlægge noget som helst, før man ved, hvad resultatet er blevet. For der er alligevel forskel på at blive nummer et og blive nummer to, siger Emmelie til Ekstra Bladet.

Ud af de 33 deltagende lande i de to semifinaler, var der 20 der gik videre til finalen i aften. Her ramte de studerende kun forkert på de fire Balkan-lande, Serbien, Kroatien, Slovenien og Albanien, som alle overraskende røg ud. Om talnørderne så får ret i, at Emmelie trods sin storfavorit-rolle kun ender som nummer ni, må vi vente med at se til i aften. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Derfor bliver Danmark nummer ni ved Melodi Grand Prix

I den svenske by er den danske storfavorit nødt til at binde håret op og gå med solbriller for ikke at blive genkendt af de mange Grand Prix-fans.

- Jeg er ikke blevet overfaldet i Danmark. Det er meget mere her i Malmø, hvor folk står med blokke og vil have autografer og billeder. Så jeg har mærket det rigtig meget herovre.

- Har du nogen gange tænkt, nu gider jeg ikke mere?

- Nogle gange, hvis jeg er megatræt og på vej til bageren og bare ligner noget, der er løgn, og nogen så siger: Hej Emmelie, så er det sådan lidt: Hmm, Hej! griner hun.

- Ej, jeg siger hej til alle og er glad, men der er selvfølgelig nogle gange, hvor man ikke har lyst til at snakke så meget, hvis man er helt vildt bombet og træt. Men det er bare sådan, det er.

Emmelie kan blive Danmark en dyr dame. Foto: Mogens Flindt Event & Kultur Hvis Emmelie vinder: Det koster det at holde Eurovision

- Hvis du går hen og vinder, har du så tænkt på, det kan medføre noget, du ikke har lyst til?

- Det er klart, jeg vil gerne musikken. Og det var derfor en beslutning at vælge Grand Prix. Det var en kommerciel ting, og så vandt jeg. Det havde jeg ikke regnet med. Og nu er jeg her! Og så ville det være fedt, hvis jeg kunne gå endnu længere og gå hen og vinde.

- Er der aldrig øjeblikke, hvor du tænker: Åh nej, tænk, hvis jeg vandt?

- Nej, jeg ville blive vildt glad, hvis det skete.

- Hvad kommer du til at savne allermest ved denne virak?

- Det er en meget speciel verden og en speciel tid, smiler Emmelie.

Lordi vandt Melodi Grand Prix i 2006 og det var første gang Finland vandt. Men er det en af de ti bedste sange i Grand Prix? (Foto: AP) Tæt på Talnørderne: Her er de ti bedste Grand Prix sangeDu husker sikert ikke Storbritanniens bidrag 'Cry Baby' med bandet Jemini. Det er nok fordi sangen er blandt de ti værste (Foto: DPA) Tæt på Talnørderne: Her er de ti værste Grand Prix sange

0 kommentarer
Vis kommentarer