Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Østergaard: Klovneriet er lige mig

- Så længe vi har det sjovt, bliver jeg ved, siger Søren Østergaard, der er klar med ny varieté i Tivoli

Søren Østergaard, Peter Frödin og Sidse Babett Knudsen forklædt som tyske refrænsangere med bl.a. 'Ein bischen Frieden' på repertoiret. (Foto: Johhny Frederiksen)
Søren Østergaard, Peter Frödin og Sidse Babett Knudsen forklædt som tyske refrænsangere med bl.a. 'Ein bischen Frieden' på repertoiret. (Foto: Johhny Frederiksen)
– J
eg har spillet det Shakespeare, jeg skal spille. Klovneriet er min rette hylde. Varieteen handler ikke om noget. Vi skal bare have det sjovt. Det er sådan, det er.

Søren Østergaard er for fjerde sæson i træk i gang i Glassalen i Tivoli – denne gang både med Sidse Babett Knudsen og den længe ønskede Peter Frödin.

Galskab er der nok af, og nu venter bare et forrygende billetsalg, så der i nær fremtid kan blive råd til en ny sæson med Zirkus Nemo. Østergaard er danmarksmester i den med gyngerne og karrusellen.

– Jeg savner ikke kukkasseteatret, og jeg savner ikke at være ansat. Det er for svært, når man i så mange år har været selvstændig. Tag bare, da vi lavede ’Olsen Banden’-musicalen i Tivoli.

– Jeg kunne jo ikke lade være med at blande mig i stedet for bare at passe mit arbejde og gå hjem til fyraften. Det er for anstrengende at have mig ansat, for jeg vil sgu bestemme, erklærer Søren og trækker lidt undskyldende på skulderen.

– Gælder det også derhjemme?

– Derhjemme bestemmer Lisbet. Nej. Vi bestemmer i fællesskab.

– Også når der skal købes en ny sofa?

– Øh jeg er faktisk kommet til at købe en ny sofa uden at spørge hende først. Det var lidt uheldigt. Og en anden gang kom jeg til at købe et sommerhus. Det var lidt kikset.

– Jeg troede bare, at vi var blevet enige om det sommerhus, men det var vi så ikke. Så den handel måtte gå tilbage.

– Har hun nogen sinde købt noget stort uden at spørge dig?

– Nej, Lisbet er mere voksen på det område.

– Hvad siger hun til alle dine malerier, rødvin og hvad du ellers samler på?

– Det har hun det fint med. I øvrigt samler jeg ikke på rødvin. Det drikker jeg. Helst bourgogne og ca. en halv flaske til min aftensmad.

– Til gengæld er jeg begyndt at gå op i hvidvin. Efter min mening er det en totalt overset drik i Danmark. Folk køber bare et eller andet og smider det på køl, så det kan glide ned, uden at nogen smager på det.

– Jeg kan anbefale tyske riesling, Trocken eller hvid bourgogne. Det er helt fantastisk. Faktisk er det svært at forstå, hvorfor det er så underkendt, når der gemmer sig så store smagsoplevelser i disse vine.

– Samler du på andet?

– Jeg har jo en mani med togbaner. Dem er jeg stærkt fascineret af. Ved vores sommerhus går postbudet altid rundt og leder efter børnene, når han ser de mange togbaner, jeg sætter op.

– Jeg tror, det er lidt svært for ham at forstå, at det er mig, der leger med dem. Og ved siden af togene samler jeg på cirkusting og legetøj. Det er rigtig sjovt.

– Synes Lisbet virkelig også det?

– Ahhh. Hun kan da godt blive lidt træt. Det kan måske være lidt irriterende. Men hun er jo glad for mig. Og med god grund – sååååå ...

– Hvornår slapper du mest af?

– Når jeg er kommet hjem og har fået min daglige dry martini, stirred not shaken.

– Det er en fornøjelse at gå og lave mad, når man nipper til sådan én. Jeg bruger Tanqueray gin med et par dråber Martini i.

– Måske lyder det, som om jeg får meget alkohol. Det er ikke tilfældet, for jeg holder en alkoholfri dag om ugen af hensyn til helbredet. Af og til kan det dog blive nogle meget lange uger, griner Søren Østergaard.
kommentarer
Vis kommentarer

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen