Hvis Emmelie vinder: Det koster det at holde Eurovision

Skulle den danske deltager vinde Eurovision, skal Danmark afholde showet næste år. Og det er ikke billigt

Emmelie kan blive Danmark en dyr dame. Foto: Mogens Flindt
Emmelie kan blive Danmark en dyr dame. Foto: Mogens Flindt

Hvis sangerinden Emmelie de Forest, som bookmakerne spår, går hen og vinder Eurovision i Malmø lørdag aften, er det næste år Danmarks tur til at afholde Det Internationale Melodi Grand Prix.

Læs også:

Se også: Forelsket favorit: - Jeg ser én

Og det er ikke en billig fornøjelse at holde de to semifinaler og det store finaleshow.

- Det er svært at sætte et helt eksakt beløb på, hvad det koster, for det har kostet alt muligt forskelligt. Sidst vi havde det i Danmark, kostede det omkring 65 millioner kroner, fortæller Jan Lagermand Lundme, der er underholdningsredaktør i DR.

Læs også:

Se også: Emmelie drømmer om Kate Bush

- Det her Eurovision i Sverige nu, koster omkring 125 millioner svenske kroner. Dengang vi afholdt det i Parken i 2001, var der kun ét show, for det var inden det blev besluttet at lave semifinaler. Der er også kommet flere lande til, der er med i showet, fortæller han.

Hvor meget, det ville koste at holde det i Danmark næste år, afhænger derfor af flere faktorer.

Læs også:

Underholdningschef i DR Jan Lagermand Lundme og Emmelie fejrede finalepladsen. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur - 15. maj. 2013 - kl. 21:05 Emmelie: - Jeg tror på sangen

- Det kommer an på, hvor stort eller lille et show, man vil holde. Der har også været nogle shows, som for eksempel i Rusland og i Aserbajdsjan, der har været betydeligt dyrere, og det er svært at sige endnu hvor beløbet ligger, hvis det er, vi vinder, siger Jan Lagermand Lundme.

- Vi er ikke begyndt at lave beregninger endnu, for det ville være vanvittigt at gøre, før vi har vundet, siger han.

Læ også:

Se også: Emmelie: Der skal ikke ændres noget

Hvert land betaler et beløb for at være med i Eurovision, og nogle af de penge går til værtslandet.

- Prisen for et Eurovision bliver delt mellem værtslandet og EBU (European Broadcasting Union, red.). Men hvordan procentsatsen på det er, kan jeg ikke afsløre, siger han.

Læs også:

Se også: Emmelie tæt på historisk favoritværdighed

Selvom afholdelsen af showet koster millioner, kan det være med til at sætte fokus på landet og værtsbyen. Og så er der også en anden fordel, mener Jan Lagermand Lundme:

- Der er også en værdi i det, der ikke har noget med penge at gøre - nemlig en værdi for danskerne. Man har noget at være fælles om. Og det er fedt for et land at have noget at tale om og være stolt af og dele, siger han.

Finalen i dette års Eurovision bliver afholdt lørdag aften og sendes direkte på DR1 klokken 21.00.

0 kommentarer
Vis kommentarer