Nytårstorsk: Hættemågen

NYTÅRSTORSK: Asmaa Abdol-Hamid vil vurderes efter sin intelligens - det gør vi så

(Tegning: Morten Ingemann)
(Tegning: Morten Ingemann)

Forestil dig, kære læser, en mand, der kategorisk nægter at give kvinder hånden. Det er ham en vederstyggelig tanke at røre ved halvdelen af Danmarks befolkning.

Hvor gode chancer tror du, den mand ville have for at blive folketingskandidat for Enhedslisten?

Ingen. Denne kønsfascistiske mandsperson ville blive bedt om øjeblikkeligt at forføje sig ud af partiet. Han kunne passende gå hen til de formørkede præster, der ikke vil give kvindelige kolleger hånden. Vi lever jo ikke i middelalderen, vel?

Men sagen var naturligvis en anden, da det handlede om en kvinde - endda med indvandrerbaggrund. Nogle i Enhedslisten så værdien i at have et symbol, en muslimsk kvinde, opstillet - og hvorfor så ikke tage den fra tv så kendte Asmaa Abdol-Hamid?

Lidt i retning af Paula Larrain. Bare uden tango, men til gengæld med kyse.

Dødsstraf
Tørklædet er ikke undertrykkende, understreger Asmaa. Vi mænd ville bare blive skumliderlige, hvis vi kom til at se hendes hår. Beklageligvis har vi ikke mulighed for at afprøve den teori. Hun forklarede i Politiken:

- Jeg mener, at kvinder i dag bliver udnyttet og vist som sexobjekter, og det er meget undertrykkende. Kvindens krop er noget så værdifuldt og kostbart, at den ikke skal deles med hvem som helst.

Det er nu min erfaring, at det store flertal af kvinder uden tørklæder heller ikke deler deres krop med hvem som helst. Gør de det, har de i hvert fald glemt at nævne det for mig.

Med tørklædet bliver kvinden vurderet efter sin intelligens og ikke på, hvordan hun ser ud, tilføjede Abdol-Hamid.

Solens farve
Men det med at blive vurderet efter intelligensen gavnede nok ikke kandidaten. Hun nåede i hvert fald at sige meget dumt. Som da Politiken spurgte, om hun var modstander af dødsstraf:

- Jeg synes ikke, at verden er så firkantet, at jeg bare kan svare ja eller nej på det spørgsmål. Skal jeg så også svare på, om solen er rød eller gul?

Siden forklarede hun i Ekstra Bladet, at hun skam er imod dødsstraf. Hun var bare træt af spørgsmålet:

- Journalisten blev ved at spørge og spørge, og til sidst blev jeg irriteret og sagde det der.

Nu har journalister det faktisk med at spørge, og vi er nok en del, der ville være modstandere af dødsstraf, uanset hvor mange gange vi blev spurgt. Solens farve kunne vi såmænd også give et bud på.

Fair modstand
Bedre var det ikke, da hun til B.T. udtalte, at angreb på danske soldater i Irak var helt i orden:

- Jeg støtter den irakiske folkebevægelses kamp imod besættelsesmagten. Det er en modstandskamp, og derfor er det også helt fair.

Ekstra Bladet kaldte på lederplads udtalelsen ’dum og ufølsom’, og så var der ikke sagt for meget.

Efterhånden som det gik op for Enhedslisten, hvad det egentlig var, de havde stillet op, og de så partiet rasle ned i meningsmålingerne, fik de kolde fødder, men de nåede ikke at få gjort noget ved det, inden Anders Fogh udskrev valg.

Valget var lige ved at sende Enhedslisten ud af Folketinget, og Asmaa blev slet ikke den stemmemagnet, de smarte mennesker i partiet havde drømt om. 3822 personlige stemmer fik hun. Hvor mange stemmer hun skaffede Dansk Folkeparti, vides ikke.

Men Asmaa kan stadig nå at vinde en afstemning. Hun er en oplagt kandidat til titlen som Ekstra Bladets Nytårstorsk - alligevel kommer der en ny kandidat i morgen.

0 kommentarer
Vis kommentarer