Ny kunstrekord: Her det dyreste Warhol-maleri

Et stort, sølvfarvet værk, der viser smadrede biler, er blevet solgt for over 580 millioner kroner på auktion.

Andy Warhol sammen med Lou Reed i 1976 i New York.
Andy Warhol sammen med Lou Reed i 1976 i New York.

Det sidste af fire værker i en serie, hvor Andy Warhol skildrer færdselsuheld, er gået hen og blevet popkunstnerens dyreste.

Maleriet blev onsdag solgt for over 105 millioner dollar, fortæller auktionshuset Sotheby's. Det svarer til over 580 millioner kroner.

Tre købere var interesserede i maleriet, der er en del af den karismatiske Warhols serie 'Død og katastrofer' fra 1963, siger auktionshuset.

Værket måler 2,43 meter i højden og fire meter i bredden og består af to paneler: Det venstre viser 15 billeder af smadrede biler, mens det højre er et stort, sølvfarvet rektangel.

Se også: TV: Maleri sætter ny rekord: Solgt for over 790 millioner

Den tidligere Warhol-rekord lå et stykke under onsdagens købspris - nemlig på 71,7 millioner dollar svarende til knap 400 millioner kroner.

Salget kommer dagen efter, at den britiske kunstner Francis Bacons værk 'Tre studier af Lucien Freud' satte rekord som det dyreste værk, der er blevet solgt på auktion.

Værket fra 1969 blev solgt for 142,4 millioner dollar hos det konkurrerende auktionshus Christie's. Det svarer til omkring 790 millioner kroner.

Der er dog stadig langt op til det dyreste maleri. I et privat salg blev et Cezanne-maleri i 2011 solgt for 259 millioner dollar - godt 1,4 milliarder kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere