Fire lande dropper Melodi Grand Prix i København

Fire lande har meldt afbud, men mange lande trodser finanskrisen og er klar til at gå på scenen, når der til maj afholdes Melodi Grand Prix i København

Emmelie de Forest vandt sidste år hele molevitten med sangen 'Only Teardrops'. (Foto: Mogens Flindt)
Emmelie de Forest vandt sidste år hele molevitten med sangen 'Only Teardrops'. (Foto: Mogens Flindt)


Se også: Sådan tjener du penge på Melodi Grand PrixSe også: Her er datoen for køb af Grand Prix-billetter

37 lande. Så mange deltagere ser det lige nu ud til, der skal på scenen, når der til maj er internationalt Melodi Grand Prix i København. Det skriver dr.dk/grandprix.

- Vi skal glæde os over, at så mange lande trodser finanskrisen og har lyst til at deltage. Det er fortsat et stort udsnit af Europa, der er med, selvom det er to færre end sidste år, siger Grand Prix-kommentator Ole Tøpholm.

I Sverige i år deltog 39 lande, mens rekorden er 43 lande i 2008 og 2011.

Fredag 22. november var tilmeldingsfrist til næste års musikfest, men ændringer kan forekomme helt frem til 10. januar.

Græsk usikkerhed
Således er Grækenlands deltagelse usikker, fordi landets nye tv-station endnu ikke formelt er optaget i den europæiske tv-union EBU, og Slovenien har forbeholdt sig retten til at trække sig senere.

Fire lande har meldt afbud denne gang, nemlig Bulgarien, Cypern, Kroatien og Serbien. Til gengæld gør to lande comeback, nemlig Bosnien-Hercegovina og Portugal.

- Det er et resultat, af den økonomiske krise, at flere lande i Syd- og Østeuropa har trukket sig. De nationale tv-stationer er blevet kraftigt beskåret, og så vælger de at spare Melodi Grand Prix væk, forklarer Tøpholm.

Skandinavisk succes
En anden grund til mandefaldet er de nordiske landes succes. Inden for de seneste fire år har Norden snuppet sejren tre gange, fortæller Ole Tøpholm:

- Det går ud over interessen i Syd- og Østeuropa, at Skandinavien sidder så tungt på konkurrencen. Hvis Aserbajdsjan havde vundet i stedet for os i år, så havde tilslutningen nok været end anden, mener han.

De 37 deltagerlande er det laveste antal siden 2006 - men stadig langt højere end de 23 lande, der var med i 2001, da København sidste gang var vært for Eurovision Song Contest.

Se også: Strammere Grand Prix-regler skal dæmme op for stemmefusk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere