Fyring af teaterchef skaber undren på Christiansborg

Kulturminister Marianne Jelved roser Erik Jacobsen for at tiltrække sponsorer. Venstre kalder fyring mystisk

Marianne Jelved skal nu forklare, hvad der er sket i sagen. (Foto: Polfoto/Miriam Dalsgaard).
Marianne Jelved skal nu forklare, hvad der er sket i sagen. (Foto: Polfoto/Miriam Dalsgaard).

Det kommer som en overraskelse for mange, at Erik Jacobsen stopper som teaterchef på Det Kongelige Teater. Ifølge teatret fratræder han sin stilling med udgangen af 2013, men rømmer allerede sit kontor fredag.

Venstres kulturordfører Michael Aastrup Jensen undrer sig over den pludselige afsked. Han vil nu bede kulturminister Marianne Jelved (R) forklare, hvad der er sket i sagen:

- Virker meget mystisk med fyringen af Kgl. Teaters chef. Som forligsparti har vi intet hørt. Rejser nu sagen overfor Jelved, skriver Michael Aastrup Jensen på Twitter.

Erik Jacobsen tiltrådte som teaterchef i 2008, men de seneste fire år har dramaerne ikke alene udspillet sig på de skrå brædder.

I stedet har virksomheden været hjemsøgt af en række penible personalesager, mistillid blandt medarbejderne og en usikker økonomi.

Se også: Teaterchef i overraskende exit på Det Kongelige Teater

Teatrets bestyrelse noterer dog, at Erik Jacobsen har genoprettet økonomien og tiltrukket sponsorer. Blandt andet derfor har Det Kongelige Teater i dag en solid udgangsposition for de næste udviklingstrin, oplyser teatret i en pressemeddelelse.

Til at nå dem har bestyrelsen vurderet, at der nu er behov for et ledelsesmæssigt generationsskifte.

Kulturminister Marianne Jelved siger i en skriftlig kommentar om chefskiftet på Det Kongelige Teater:

- Jeg vil gerne kvittere for Erik Jakobsens arbejde med at genoprette Det Kongelige Teaters økonomi. Et vigtigt arbejde, hvor han også har evnet at tiltrække sponsorer til teatret.

Se også: Teaterdirektør beværtede private venner

- Jeg tager samtidig til efterretning, at bestyrelsen fremadrettet ønsker en mere kunstnerisk orienteret teaterchef, siger kulturministeren.

Salg- og planlægningsdirektør Henrik Sten Petersen vil være daglig leder, indtil en ny teaterchef er udpeget.

0 kommentarer
Vis kommentarer