Femte Beatle stjerne i ny tegneserie

Brian Epstein betegnes ofte som den femte Beatle og tildeles en del af æren for bandets overvældende succes

The Beatles og deres manager (th for John Lennon) hilser på prinsesse Margaret ved premieren på filmen Help' i 1965. (Topfto)
The Beatles og deres manager (th for John Lennon) hilser på prinsesse Margaret ved premieren på filmen Help' i 1965. (Topfto)

Det femte medlem af det legendariske The Beatles blev aldrig ligeså berømt som resten af bandet. Årsagen er formentligt, at Brian Epstein aldrig stod på scenen, men agerede bag kulissen som bandets manager.

Hans usædvanlige liv bliver nu beskrevet i en tegneserie med titlen 'Den femte Beatle' af Vivek Tiwaey, som tidligere selv har arbejdet i musikindustrien og mener, at Epstein havde en stor del i bandets succes.

Enorm indflydelse
- Som manager havde Epstein ikke indflydelse på musikken. Kreativiteten kom fra bandet selv og fra George Martin i studiet, men det var Brian, der gjorde The Beatles til det mest berømte band i verden, fortæller Tiwaey til BBC News.Brian Epstein døde i 1967, blot 32 år gammel. (Rue des Archives)
Brian Epstein døde i 1967, blot 32 år gammel. (Rue des Archives)


- Hans indflydelse på musikindustrien var enorm. Og det var ham, der som den første viste, hvad en manager bør gøre, tilføjer han.

Homosex forbudt
Epstein gik bort i en alder af kun 32 år som følge af en overdosis, og hans død chokerede verden. Men der var også noget andet, der fascinerede Tiwaey ved det ikoniske bands managers liv.

Se også: Beatles-video til Buddy Holly-coverSe også: The Beatles: Alle tiders boybandSe også: McCartney og Ono begraver stridsøksen

- Brian var en homoseksuel mand, som levede i et land, hvor sex mellem homoseksuelle stadig var en forbrydelse, siger Tiwaey.

Der er desuden også planer om en film om Brian Epsteins liv, og Vivek Tiwaey håber, at man kan begynde optagelserne i 2014.

0 kommentarer
Vis kommentarer