Vil klappe kassen i: - Grand Prix’et har fået penge nok

Byggebudgettet er skredet forud for Eurovision Song Contest i København i maj, og det er ikke alle, der støtter de ekstrabevillinger, der er brug for

Værterne til Eurovision Song Contest er på plads - det kniber mere med rammerne i B&W Hallerne. (Foto: Linda Johansen)
Værterne til Eurovision Song Contest er på plads - det kniber mere med rammerne i B&W Hallerne. (Foto: Linda Johansen)

- Det er ikke fair at sende en ekstraregning på 13 millioner kroner videre til borgerne i København.

Sådan siger Lilian Parker Kaule, der er kulturordfører for Liberal Alliance i Københavns Borgerrepræsentation.

Politikeren er fortørnet over, at selskabet, der skal gøre B&W Hallerne på Refshaleøen klar til Eurovision Song Contest, har bedt om en efterbevilling på den svimlende sum.

Det er Host City Copenhagen - en til lejligheden oprettet underafdeling af Wonderful Copenhagen - der har hatten i hånden og beder om flere penge.

Se også: Politiker: Vanvittig Grand Prix-sag

Selskabet har selv bidraget med en tredjedel, og i aftes sagde politikerne i Region Hovedstaden hårdt presset ja til at bidrage med 4,3 millioner ekstra.

- Alle stemte for. Og det er det, der er så paradoksalt. Vi stemte alle for. Men det var jo ’pistolen for panden’-politik. Vi blev jo truet med, at hvis ikke vi stemte for, så måtte man enten aflyse eller også var man nødt til at flytte hele projektet ud af København. Så jeg føler reelt ikke, at vi havde et valg, siger det konservative regionsrådsmedlem Mette Abildgaard til Ekstra Bladet.

Nej til flere penge
Den 25. februar skal økonomiudvalget i Københavns Kommune så beslutte, om også de vil spæde et par ekstra millioner til det prestigefyldt musikprojekt.

Det bliver formentlig en formsag at få et ja til de 4,3 millioner på Rådhuset, men det bliver uden Liberal Alliance. Det fastslår Lilian Parker Kaule.

- Det er en underlig at måde at føre politik på. At man kommer i 11. time og beder om flere penge, siger hun.

- Det er ret sørgeligt, at politikere bliver ved med at gennemføre prestigeprojekter på den måde. Man vil slå på stortromme over for hele Europa - det går ud over københavnerne, uddyber Lilian Parker Kaule.

Hun føler, at mange løber fra deres politiske ansvar, når de er med til at gennemtvinge den slags ekstra bevillinger.

- Det er trist og meget tydeligt, hvad der foregår - at man lefler for kulturelle prestigeprojekter, siger hun.

For optimistisk
- Men selvom Liberal Alliance stemmer imod, så vil det ret sandsynligt blive gennemført. Er det så ikke lidt en gratis omgang for jer at spille de gode i denne her sag?

- Det ved jeg ikke. Men jeg kan i hvert fald sige, at hvis jeg kunne trykke på knappen og gøre Herning til vært, så gjorde jeg det med det samme, siger hun.

Se også: Skatteydere bliver gidsler i Grand Prix-sag

Det er blandt andet ekstra udgifter i forbindelse med fjernelse af tre bærende konstruktioner i de gamle haller, der har været dyrere end først antaget. Blandt andet fordi, at der ikke var fuld adgang til B&W Hallerne, da tilbuddet på arbejdet blev givet.

- Det er først nu, at vi har fået fuld adgang til hallerne, og vi kan konstatere, at de første beregninger har været for optimistiske. Det har vi justeret på nu, siger Head of Market Communications hos Host City Copenhagen Emil Spangenberg.

Københavns Kommune har allerede givet 14,5 millioner til Grand Prix-budgettet.

0 kommentarer
Vis kommentarer