I dag betaler København gigantisk Grand Prix-regning

Københavns Kommune poster millioner af skattekroner i Eurovision Song Contest - politiker raser

Der er et stykke vej endnu, før B&W hallerne er klar til musikfest. (Foto: Jonas Olufson)
Der er et stykke vej endnu, før B&W hallerne er klar til musikfest. (Foto: Jonas Olufson)

Det er en kæmpe begivenhed, når København i maj skal være vært for Eurovision Song Contest. Og sådan en gigantisk musikfest er ikke gratis at holde. Slet ikke spor gratis - må borgerne i Københavns Kommune konstatere.

I dag skal kommunens økonomiudvalg tage stilling til, om de københavnske skatteydere skal betale knapt ti millioner kroner mere end de 14,5 millioner, som kommunen allerede har spyttet i projektet.

De gamle B&W-haller ligner endnu ikke sted, der er klar til til at holde Europas største musikfest, og det koster en formue at sætte bygningerne i stand. Foto: Jonas Olufson Tæt på Send flere penge: Melodi Gak Prix 2014

Det er selskabet bag Eurovisionen, der i 11. time er kommet med hatten i hånden og har bedt om flere penge.

Som Ekstra Bladet tidligere har skrevet, er det klargøringen af de gamle B&W Hallerne på Refshaleøen, der er blevet betydeligt dyrere end ventet.

Se også: Grand Prix-chok: Det kan være koldt i B&W Hallerne

Det fik tidligere på måneden projektselskabet til at bede Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Wonderful Copenhagen om at bidrage med 12,9 millioner ekstra. Hver part skulle bidrage med en tredjedel – altså 4,34 millioner. Men selskabet havde 'glemt', at der også skulle betales byggesagsomkostninger. En regning på 4,4 millioner, som Københavns Kommune blev bedt om at betale alene.

Se også: Ny million-brøler: Grand Prix-farcen fortsætter

Yderligere skal kommunens teknik- og miljøudvalg stå for udgifter til renhold og trafikafspærring for 925.000 kroner.Der er da et enkelt partytelt på Refshaleøen. (Foto: Martin Lehmann)
Der er da et enkelt partytelt på Refshaleøen. (Foto: Martin Lehmann)
Se også: Vil klappe kassen i: - Grand Prix’et har fået penge nok

Det er formentlig bare en formsag, at økonomiudvalget i dag sender 9,665 millioner skattekroner i Grand Prix-kassen, og det irriterer Liberal Alliances Lars Berg Dueholm.

- Jeg føler mig bondefanget. Og Liberal Alliance stemmer imod – sikkert som de eneste, siger han og fortsætter:

- Projektselskabets leder, Martin Bender, har jo direkte været ude at sige, at da man kiggede på hallerne inden klargøringen til Grand Prix’et, var de fyldt op med containere, så man dybest set ikke kunne se hvordan de så ud indvendigt. Og så gættede man på en eller anden pris, siger Lars Berg Dueholm, der har det svært med, at der nu skal bruges yderligere næsten 10 millioner kroner af skatteborgernes penge til at feste for i B&W Hallerne i maj.

Smart lavt budget
- Jeg er valgt til at bestyre københavnernes penge, som de går på arbejde hver morgen for at tjene. Og dem skal jeg behandle omhyggeligt. Så skal folk ikke komme rendende med hele og halvfærdige ting, som de så beder og flere penge til, hvis budgettet ikke passer, siger han.

Lars Berg Dueholm kan ikke slippe tanken om, at det er bevidst spil fra projektselskabets side at lægge budgettet for lavt.

- Enten er det bevidst uvidenhed … eller også er det det, der er værre! Altså at man lægger et for lavt budget, så det glider ned. Og så kommer man og beder om ekstra penge, siger han.

Den ekstra bevilling til Eurovision Song Contest behandles som punkt 5 på økonomiudvalgets møde i eftermiddag.

0 kommentarer
Vis kommentarer