Politiker: Københavnerne er blevet bondefanget for 10 mill. kroner

Kun to partier i Københavns Borgerrepræsentation synes, at det er urimeligt, at der skal postes flere millioner i Eurovision Song Contest

Denne hal skal om få uger stå klar til at huse Eurovision Song Contest 2014. (Foto: Jonas Olufson)
Denne hal skal om få uger stå klar til at huse Eurovision Song Contest 2014. (Foto: Jonas Olufson)

Københavns Kommune har netop vedtaget, at give en ekstra bevilling på knapt ti millioner kroner Eurovision Song Contest, der skal holdes i København til maj.

Se også: I dag betaler København gigantisk Grand Prix-regning

Hovedstadskommunen har allerede spyttet 14,5 millioner skattekroner i verdens største musikkonkurrence – men selskabet bag Grand Prix-klargøringen af B&W Hallerne på Refshaleøen, har bedt Københavns Kommune om 9,665 millioner kroner yderligere.

Den klækkelige ekstraregning har Københavns Kommunes økonomiudvalg tirsdag eftermiddag sagt ja til at betale. Men det var ikke med Liberal Alliances Lars Berg Dueholm gode vilje:

Se også: Vil klappe kassen i: - Grand Prix’et har fået penge nok

- Surprise, surprise. Forslaget blev vedtaget. Venstre og Liberal Alliance stemte imod. Og De Konservative undlod at stemme. Men resten af partierne i økonomiudvalget stemte for. Og de havde altså et flertal, siger Lars Berg Dueholm.

Du har udtalt, at hele sagen minder om bondefangeri. Føler du dig stadig bondefanget?

- Ja, det gør jeg. Min vrede er den samme. Jeg og alle københavnere er blevet bondefanget.

Men er det ikke også let for dig at stemme imod og dermed profilere dig selv, når du ved, at forslaget under alle omstændigheder ville blive stemt igennem?

- Sådan er det at være i opposition. Der er man fri for ansvaret, men til gengæld er man også uden for indflydelse. Men her er jeg oprigtig indigneret. Det bliver nemlig ved. Man bliver nødt til at sige til de her projektmagere, at den bare ikke går længere.

Er du overbevist om at selskabet bag Melodi Grand Prix i København er kommet med et alt for lavt bud, fordi de hele tiden har regnet med, at kommunen ville ryste op med flere penge, hvis de bad om flere?

- Ja. Præcis. Det er måske bevidst uvidenhed, eller det der er værre. Men hvis det havde været deres egne penge, var de helt sikkert kommet med et helt andet budget.Det er jeg helt overbevist om.

Som Ekstra Bladet tidligere har skrevet, er det klargøringen af de gamle B&W Hallerne på Refshaleøen, der er blevet betydeligt dyrere end ventet. Det fik tidligere på måneden projektselskabet til at bede Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Wonderful Copenhagen om at bidrage med 12,9 millioner ekstra. Hver part skulle bidrage med en tredjedel – altså 4,34 millioner. Men selskabet havde 'glemt', at der også skulle betales byggesagsomkostninger. En regning på 4,4 millioner, som Københavns Kommune blev bedt om at betale alene. Yderligere skal kommunens teknik- og miljøudvalg stå for udgifter til renhold og trafikafspærring for 925.000 kroner.

Se også: Ny million-brøler: Grand Prix-farcen fortsætter

Alt i alt løber ekstraregningen til borgerne i Københavns Kommune altså op på 9,665 millioner kroner.

1 af 2 Lars Berg Dueholm fra Liberal Alliance føler sig bondefanget i sagen om ekstra 10 millioner kroner i udgifter til Melodi Grand Prix.(Foto: Liberal Alliance)
2 af 2 Denne hal skal om få uger stå klar til at huse Eurovision Song Contest 2014. (Foto: Jonas Olufson)
0 kommentarer
Vis kommentarer