Stjålet Gaugin-maleri genfundet hos arbejder i Italien

Gaugin-maleriet er mere end 75 millioner kroner værd - en kunstinteresseret fabriksarbejder købte maleriet i 1975 for under 200 kroner - se billederne her

Her har den franske kunstmaler Gaugin malet et selvportræt.(Foto: Polfoto)
Her har den franske kunstmaler Gaugin malet et selvportræt.(Foto: Polfoto)

To malerier af Paul Gaugin og Pierre Bonnard, som blev stjålet i London i 1970, er blevet fundet i Italien, hvor de i årtier har hængt i køkkenet hos en fabriksarbejder fra Fiat.

De to værdifulde malerier - "Frugt på bord eller en lille hund" af Gauguin og Bonnards "Kvinde med to stole" - blev stjålet fra et privat hjem i London for 44 år siden.

Gauguin-maleriet har en anslået værdi på mellem 75 og 225 millioner kroner, mens Bonnards maleri er prissat til omkring 4,5 millioner kroner.

Se billederne i et BBC News indslag her

En kunstinteresseret fabriksarbejder købte begge malerier på en auktion i 1975 for under 200 kroner, oplyser den italienske kulturminister, Dario Franceschini.

Malerierne havnede på auktionen efter at have ligget flere år på et hittegodskontor på en italiensk togstation. De var blevet fundet af togpersonale i en togkupé kort efter, at de blev stjålet.

- Dette er en utrolig historie og et symbol på den indsats, som det italienske kunstpoliti har ydet gennem mange, mange år, siger Franceschini.

I forrige måned fandt politiet frem til malerierne efter at have fået et tip om, at der kunne være tale om stjålne mesterværker.

Ved et pressemøde onsdag lancerede politiet, der værner om den italienske kulturarv, en ny app til mobiltelefoner, som gør det lettere for offentligheden at hjælpe politiet med at spore stjålne kunstværker.

Mariano Mossa, der leder kulturarvspolitiet i Italien, siger, at omsætning af stjålet kunst er den fjerdestørste illegale handel på verdensmarkedet, efter salg af våben, narkotika og lyssky finansielle produkter.

Italien har verdens største database over stjålne kunstværker. Omkring 5,7 millioner kunstværker er registreret i basen.

0 kommentarer
Vis kommentarer