TV: Ekstra Bladets ekspert: Her er de sikre finalister

Der er både vindmaskine, skrigeskinke og hamsterhjul, når Eurovision i aften går i gang

Den første semifinale afholdes tirsdag, mens den anden semifinale afholdes torsdag. (Foto: Jens Dresling)
Den første semifinale afholdes tirsdag, mens den anden semifinale afholdes torsdag. (Foto: Jens Dresling)

Se i tv-klippet herover, hvordan Ekstra Bladets ekspert vurderer chancerne for de 16 semifinalister og læs i galleriet om hvert af aftenens deltagerlande (Tryk 'Næste')

Klokken 21 blænder DR1 op for den første semifinale i Eurovision 2014.

Ekstra Bladets ekspert fælder dom over de første 16 bidrag, der er blevet reduceret til 10, når showet er slut klokken 23.

Se også: TV: Østeuropa hader den skæggede dame

Læs hvilket sceneshow han kalder distraherende, hvilken sang han kalder klam og hvem, der er 'over the top'.

- Man skal i særdeleshed holde øje med favoritterne, Armenien og Sverige i aften, siger Marek Bang Poulsen, bestyrelsesmedlem i melodigrandgrixfans.dk

- Det vildeste sceneshow i aften er Rusland. Det virker mest 'over the top'. På mig virker det indstuderet og kalkuleret. De har proppet mange gimmicks ind for at gøre en ordinær popsang god, siger Marek Bang Poulsen.

Se også: Jubii: Nu forærer de billetter til Eurovision væk

Artiklen fortsættes under billedetEmmelie de Forest åbner Eurovison 2014. (Foto: Jens Dresling)
Emmelie de Forest åbner Eurovison 2014. (Foto: Jens Dresling)


10 sange fra aftenens semifinale går videre til finalen, og danske tv-seere er med til at bestemme hvilke. Som værtsnation er Danmark og Basim direkte i finalen sammen med de fem store Eurovision-lande. Blandt de direkte kvalificerede er der blevet trukket lod, og Frankrig og Spanien kan også stemme i aften sammen med de 16 lande der leverer en sang fra scenen.

1 af 17 Aram Mp3 fra Armenien synger 'Not alone'. Armenien blev tidligt udråbt som bookmakernes favorit, men efter at Aram Mp3 kom med nogle udtalelser, der kunne tolkes homofobiske, har nogle Eurovision-fans lagt ham på is. Armeniens sceneshow indeholder blandt andet ild. Ekstra Bladets ekspert siger: Ikke særlig Grand Prix-agtig ballade. Den starter stille ud men har en voldsom slutning. Den er interessant. (Foto: Jens Dresling)
2 af 17 Letland stiller med gruppen Aarzemnieki, der synger den let-genkendelige 'Cake to bake'. Sangerne er iført spraglet tøj. Men læg især mærke til scenografien på den store skærm bagved. Ekstra Bladets ekspert siger: Det er en lalleglad pop-sang, der starter festen. Den er lige på vippen til at gå videre. (Foto: Jens Dresling)
3 af 17 Estiske Tanja fremfører 'Amazing'. Og det er faktisk 'amazing', at hun kan holde tonerne, selv om hun samtidig bliver svunget rundt i alle mulige stillinger. Ekstra Bladets ekspert siger: Loreen-kopi der sandsynligvis går videre, men en imponerende vokalpræstation. (Foto: Jens Dresling)
4 af 17 Sveriges Sanna Nielsen er blandt topfavoritterne til at vinde Eurovision 2014. Under den anden generalprøve i går, som juryen skal bedømme ud fra, var en af projektørerne i hendes sceneshow forkert indstillet, og hun fik lyset i ansigtet.Ekstra Bladets ekspert siger: En af aftenens helt store favoritter. Imponerende sceneshow. Meget enkelt. (Foto: Jens Dresling)
5 af 17 Island stiller med bandet Pollapönk, der spiller 'No prejudice'. De farverige islændinge stiller med et farverigt sceneshow, der leder tankerne hen på 80'erne. Ekstra Bladets ekspert siger: Det er aftenens skæve indslag, der er meget interessant. De er på vippen til at gå videre. (Foto: Jens Dresling)
6 af 17 Albaniens lille Hersi Matmuja synger 'One night's anger'. Hun står på et isbjerglignende podie. Ekstra Bladets ekspert siger: Meget kedelig sang, hvis jeg skal sige det. En Shakira-agtig sangerinde. (Foto: Jens Dresling)
7 af 17 De russiske søstre, Anastasia og Maria Tolmachevy synger 'Shine'. De stiller med et sceneshow, der involverer en vippe. Ekstra Bladets ekspert siger: Konkurrencens enfant terrible. Det er over the top mht sceneshow i år. De har forsøgt at smide en hel masse gimmicks ind i sceneshowet. Det virker meget mærkeligt og forceret. Sangen er meget ordinær. (Foto: Jens Dresling)
8 af 17 Dilara Kazimova synger 'Start a fire' for Aserbajdsjan. Hun har valgt at tage en trapez-artist med på scenen.Ekstra Bladets ekspert siger: Meget enkel, klassisk, stilfyldt ballade. Det tager et par gennemlyt før man husker sangen, men jeg synes, den er god. (Foto: Jens Dresling)
9 af 17 Ukraine stiller med Mariya Yaremchuk, der synger 'Tick-Tock'. Bag hende løber en mand i et hamsterhjul.Ekstra Bladets ekspert siger: En sang der efter et remix og en omskrivning faktisk er blevet en ganske habil popsang, der nok skal klare sig videre - sympatistemmer eller ej. Jeg synes, hamsterhjulet mest af alt er distraherende. Jeg prøver på at ignorere det. (Foto: Jens Dresling)
10 af 17 Belgien stiller med den store Axel Hirsoux, der synger balladen 'Mother'.Ekstra Bladets ekspert siger: En meget vammel, klam ballade. En god sanger men jeg kan ikke lade være med at ryste på hovedet, når jeg hører sangen. Den er alt for slibrig. Der er noget Amin Jensen eller Poul Potts light over ham. (Foto: Jens Dresling)
11 af 17 Moldovas Cristina Scarlat synger 'Wild soul'. Ekstra Bladets ekspert siger: En interessant sang med et bizart sceneshow. (Foto: Jens Dresling)
12 af 17 Valentina Monetta synger 'Maybe' for San Marino. Ekstra Bladets ekspert siger: Det er beviset på, man aldrig nogensinde skal give op. Valentina er tilbage for tredje år i træk. Jeg under hende at komme til finalen, men jeg tror, sangen er for intetsigende og gammeldags. Det er kalorietomt. Det er en ommer. (Foto: Jens Dresling)
13 af 17 Portugals Suzy stiller med et show, der er Grand Prix, som man kender det, når hun synger 'Quero Ser Tua'. Ekstra Bladets ekspert siger: Årets latin uptempo-sang. Det er det eneste uptempo-nummer, der får gang i salen. Men meget gammeldags. Det må være aftenes kjole, vi har her. (Foto: Jens Dresling)
14 af 17 Den hollandske duo The Common Linnets synger 'Calm after the storm' og har et afdæmpet sceneshow med en smuk baggrund.Ekstra Bladets ekspert siger: En meget stemningsfyldt ballade med fokus på sangerne og musikken og ikke så meget andet, men det kan blive en udfordring for dem, at de kun har fokus på hinanden og slet ikke kigger på publikum før til slut. (Foto: Jens Dresling)
15 af 17 Montenegros Sergej Cetkovic bliver bakket op af en skøjteløber til sangen 'Moj Svijet'.Ekstra Bladets ekspert siger: Det er en af årets bedste ballader. Den eneste rigtige Balkan-ballade, og der plejer jo at være en Balkan-ballade hvert år, der klarer sig godt. Men jeg synes ikke, de har lavet sceneshowet særlig godt. Jeg synes ikke, det, der sker på scenen, passer til det, jeg hører. (Foto: Jens Dresling)
16 af 17 Ungarns András Kállay-Saunders synger 'Running', og han får også løbet på den gigantiske scene.Ekstra Bladets ekspert siger: Det er den her drum&bas-inspirerede sang, som faktisk har en ret alvorlig tekst. Det er ikke særligt Grand Prix-agtigt at synge om incest og børnemisbrug, men jeg synes klart, den skal gå videre. Det er et af årets bedste bidrag. (Foto: Jens Dresling)
17 af 17 Den første semifinale afholdes tirsdag, mens den anden semifinale afholdes torsdag. (Foto: Jens Dresling)
0 kommentarer
Vis kommentarer