Eurovision-favoritter strøg i finalen

Både Sverige og Armenien, der er spået som favoritter til sejren, gik videre til finalen i Eurovision på lørdag

Sanna Nielsen er som ventet videre. (Foto: Jens Dresling)
Sanna Nielsen er som ventet videre. (Foto: Jens Dresling)

Refshaleøen i København dannede tirsdag aften ramme om den første semifinale i Eurovision, hvor 16 lande blev skåret ned til 10.

De russiske tvillinger blev buhet videre. (Foto: Jens Dresling) Event & Kultur Rusland buhet videre

Blandt dem, der sikrede sig en plads i finalen er Sverige og Armenien, der på forhånd er spået gode chancer af bookmakerne for at tage sejren.

Armeniens bidrag er sangen 'Not Alone', der bliver fremført af sangeren Aram Mp3, mens Sverige i år stiller op med sangen 'Undo' af Sanna Nielsen. Begge sange er ballader.

I finalen får også Rusland, Island, Montenegro, Aserbajdsjan, Ungarn, San Marino, Holland og Ukraine lov at kæmpe om trofæet og retten til at være Eurovision-værter næste år.

Det er Pilou Asbæk, der nævner Lego i et tv-klip i den første semifinale. (Foto: Jens Dresling) Event & Kultur Lego og DR afviser product placement i EurovisionPilou Asbæk har godt fat om Lise Rønne. (Foto: Jens Dresling) Event & Kultur Hvad laver Pilou med hånden

Emmelie de Forest, der sidste år sørgede for dansk sejr i Eurovision i Malmø, åbnede ballet med en version af sin vindersang 'Only Teardrops' flankeret af et stort kor, mens Lise Rønne, Nikolaj Koppel og skuespilleren Pilou Asbæk guidede seere og publikum igennem aftenen.

Undervejs viste de rekorder fra tidligere Eurovision-shows og en humoristisk video af København set gennem meget nationalistiske briller.

Anden semifinale afholdes torsdag aften, og bliver sendt direkte på DR1 klokken 21.00. Her skal blandt andet Norge og Finland dyste om finalepladser, når 15 lande bliver skåret ned til 10.

Da Danmark i år er værtsland for Eurovision, er Basim og sangen 'Cliche Love Son'" garanteret en plads lørdagens store show. Også Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien og Storbritannien er direkte i finalen.

Portugal er sang nummer 13 og ikke 14, som vært Pilou Asbæk har sagt forkert i nu alle fire gennemspilninger. (Foto: Jens Dresling) Event & Kultur Pilou i tal-bommert

0 kommentarer
Vis kommentarer