Basim: Sverige vinder Grand Prix

Basim er ikke bleg for at sige, at andre grand prix-sange er værdige vindere af Eurovision. Hans personlige favorit er Sverige.

Basim er ikke bange for at sige, at han tror, at Sverige vinder Det Internationale Melodi Grand Prix i år.(Foto: Tariq Mikkel Khan)
Basim er ikke bange for at sige, at han tror, at Sverige vinder Det Internationale Melodi Grand Prix i år.(Foto: Tariq Mikkel Khan)


Basim optrådte i European Village. (Privatfoto) Event & Kultur Basim bag scenen: Overraskende pop-up koncert

Det blev en nordisk fuldtræffer, da Norge og Finland kunne tilslutte sig det skandinaviske hold af finalister under anden semifinale i Eurovision torsdag aften.

Alle nordiske lande er således i finalen, når Eurovision finder sin vinder lørdag aften.

Og især Sveriges grand prix-bud, Sanna Nielsen med balladen "Undo", har fået gode ord med på vejen af bookmakerne.

Den ene af de polske piger på scenen i dag kærner smør i langsomme, seje bevægelser, mens en anden vasker tøj. Det hele bliver gennemført med seksuelle undertoner. (Foto: Jens Dresling) Event & Kultur LIVE: Den mest sexede optræden i Eurovision nogen sindeDejlige svenske Sanna Nielsen kan meget vel gå hen og stå på sejrsskamlen i morgen aften ifølge Basim.(Foto: Mogens Flindt)
Dejlige svenske Sanna Nielsen kan meget vel gå hen og stå på sejrsskamlen i morgen aften ifølge Basim.(Foto: Mogens Flindt)
De tre værter klarede det fint til anden semifinale, selv om præstationen var både forventelig og jævn, lyder det fra to eksperter. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Eksperternes dom: Sådan klarede værterne den i går

Nu tilslutter den danske deltager Basim sig også gruppen af tilhængere, der mener, at Sverige vil få trofæet med hjem i bagagen.

- Det vil være mærkeligt, hvis ikke Sverige gik hen og vandt, siger han.

Det er ikke til at komme uden om: De nordiske lande har en vikinge-bande, hvor der internt bliver stemt ualmindeligt meget på hinanden. Her er det årets tre vikinge-værter, Pilou Asbæk, Lise Rønne og Nikolaj Koppel. (Foto: Polfoto) Event & Kultur Glem østmafiaen: Vi er de sande skurke

Sangen har gjort særlig indtryk på ham, og han har haft den på hjernen de sidste par dage under Eurovision.

Det betyder dog ikke, at han tror mindre på sin egen sang 'Cliche Love Song', som i forhold til 'Undo' er en sang, med en del mere tempo i.

- Det handler om, hvad seerne er i humør til på lørdag. Er der bordbomber på bordet, eller er det regnvejr udenfor? Vores sange passer til hver sit humør, siger han.

Samtlige nordiske lande er med i dysten om værtsskabet næste år, og Basim er glad for det nordiske selskab i finalen.

- Det er virkelig dejligt, at vores søskende og brødre er med i finalen, siger han.

Conchita Wurst var den sidste, der fik en plads i finalen. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Så er finale-landene fundet i Eurovision

Og det er ikke uden grund, at netop de nordiske lande er vel repræsenterede i Eurovision-finalen lørdag aften, mener Basim.

- De nordiske lande kan altså noget med at lave gode sange. Vi er gode til at lave melodier i forhold til andre lande, siger han.Smukke Sanna med den flotte sang.(Foto: Mogens Flindt)
Smukke Sanna med den flotte sang.(Foto: Mogens Flindt)


0 kommentarer
Vis kommentarer