ADHD-ramt Grand Prix-sanger: - Jeg selvmedicinerede mig med hash

Melodi Grand Punken Danni Elmo har haft en hård skæbne og forsøgte at glemme det hele i en tåge af hash

Danni Elmo fik en andenplads og maser af succes, da han deltog i Grand Prix'et første gang i 2006. Året efter blev han nummer syv og blev ramt af en massiv nedur. - Men det var min egen skyld. På grund af min succes stoppede jeg med at lytte til folk. Det var dumt, erkender han. (Foto: Mogens Flindt)
Danni Elmo fik en andenplads og maser af succes, da han deltog i Grand Prix'et første gang i 2006. Året efter blev han nummer syv og blev ramt af en massiv nedur. - Men det var min egen skyld. På grund af min succes stoppede jeg med at lytte til folk. Det var dumt, erkender han. (Foto: Mogens Flindt)


Grand Prix-veteranen Tommy Seebach med Debbie Cameron. De vandt sammen i 1981 med 'Krøller eller ej'. (Foto: Lars Skaaning/Polfoto) Kendte Tre triste Grand Prix-skæbner

Tredje gang er forhåbentlig lykkens gang for 27-årige Danni Elmo. I morgen aften står han på scenen ved Dansk Melodi Grand Prix for tredje gang, når han skal synge nummeret 'She's the One', der handler om skæbnen og om at møde den helt rigtige på det helt forkerte tidspunkt.

Og netop skæbnen har været temmelig hård ved den unge jyde, som efter sine forældres skilsmisse røg på børnehjem.

- Det var en hård og lærerig tid, hvor man lærer noget om flokmentalitet. Det var lidt som at være i en ulvefolk.Man vil helst ikke være den svageste, fortæller han.

Se også: Dansker vinder rumænsk Melodi Grand Prix

Elmo er vokset op i en familie med syv søskende, så det pludselig at skulle bo uden sin familie, var en hård, men også på nogle på punkter god, oplevelse.

- Men jeg manglede nærvær. Og så er det sgu underligt, at man skal lære alt af folk, der får penge for det, siger han med hentydning til de pædagoger, der overtog rollen som forældre i hans liv.

En flugt
Danni Elmo havde som barn og ung meget svært ved at passe ind. Allerede som femårig blev han diagnosticeret med ADHD.

- Jeg var totalt styret af impulser, og der var konstant et virvar i mit hoved. Jeg kunne ikke strukturere noget og kunne i hvert fald ikke passe ind i en almindelig klasse.

Straks lægen havde stillet diagnosen, blev Danni Elmo medicineret med Retalin, et præparat, han stadig tager i dag.

Men i perioder har Grand Prix-sangeren forsøgt at tage sagen og sygdommen i egen hånd:

- Jeg forsøgte i en periode at selvmedicinere mig ved at ryge hash. Jeg kunne bare ikke være i mig selv, og så røg jeg. Det gjorde, at jeg glemte, at jeg havde det skidt. Men det var bare en flugt, erkender han.- Jeg var totalt styret af impulser, og der var konstant et virvar i mit hoved. Jeg kunne ikke strukturere noget, fortæller Danni Elmo. (Foto: Mogens Flindt)
- Jeg var totalt styret af impulser, og der var konstant et virvar i mit hoved. Jeg kunne ikke strukturere noget, fortæller Danni Elmo. (Foto: Mogens Flindt)


Hashen er nu lagt helt på hylden. Det samme er alkohol. I dag passer Danni Elmo sin Retalin og sin krop.

- Jeg træner fem eller seks gange om ugen og løber 50 kilometer. Jeg har virkelig fundet ud af, at hvis man passer på sig selv, så reparerer psyken sig selv. Mad og motion er kroppens hospital, siger Danni Elmo, der lever efter en streng diæt.

Den unge musiker virker, som om han hviler i sig selv, men kampen for et 'normalt' liv er en evig proces, forklarer han.

- Jeg skal stadig huske at sidde stille og spise og sådan nogle ting. Og jeg lærer hele tiden, understreger Elmo, der ud over at synge og spille guitar er ved at uddanne sig til smed.

Gifteklar
For fem år siden blev han far til Hjalte, og selv om alt tegnede lyst, ville den berømte skæbne det anderledes.

- Præcis som i 'She's the One' blev jeg forelsket i en på det helt forkerte tidspunkt, fortæller Danni Elmo, der i dag bor med sin forlovede i København, mens hans søn bor i Aarhus hos sin mor.

- Heldigvis har vi et fantastisk forhold, og til sommer skal jeg giftes med Stefanie, siger han og lyser op i et stort smil.

kommentarer
Vis kommentarer

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen