Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Storpris på 250.000 kr til Sidse Babett og Lie Kaas

De to populære skuespillere kom i dag i prominent selskab, da de modtog den store skuespillerpris: Lauritzen-prisen

Foto: Jakob Jørgensen
Foto: Jakob Jørgensen

Det er ikke hr og fru hvem som helst, der i dag har fået en af Danmarks største skuespiller-priser, Lauritzen-prisen på 250.000 kr.

De stolte modtagere er Sidse Babett Knudsen og Nikolaj Lie Kaas, der hermed kommer i prominent selskab med kolleger som Søren Sætter-Lassen, Ulla Henningsen, Kirsten Lehfeldt, Nicolas Bro, Henning Jensen, Bodil Udsen, Ghita Nørby og Bodil Kjer - for bare at nævne nogle.

Læs også:

Se også: Kys - hvor er vi rige

Det var sidste års mandlige prismodtager, Ulf Pilgaard, der gav prisen til Lie Kaas, og Lauritzen Fondens begrundelse for at give Nikolaj prisen var lysende klar: 'Udadtil ligner Nikolaj Lie Kaas jo en glad dreng. Naiv, åben, smilet der kan blive så stort, at det nærmest fylder hele ansigtet. Men bagved begejstringen og det åbne udtryk, er der et mørke. Noget smertefuldt. Det er i de dybtliggende øjne, der kan blive næsten sorte, i panden der kan rynke så meget, at det er som om der trækkes et gardin ned foran ansigtet.'

Læs Også:

Se også: Nikolaj Lie Kaas i Jussi Adler-krimi

Nikolaj Lie Kaas spænder vidt i sit skuespillertalent, og priskomitéen fremhævede således både hans store gennembrud i 'Drengene Fra Skt. Petri', skurkerollen i den internationale blockbuster 'Engle og dæmoner', den gruopvækkende rolle i 'Bliktrommen' og naturligvis hans uforglemmelige skildring af Dirch Passer i sidste års storfilm om den folkekære komiker.

Sidse Babett Knudsen fik sin pris overrakt af sidste års kvindelige modtager, Lene Marie Christensen, og her var priskomitéens ord mindst lige så rosende: 'Sidse Babett Knudsen fastholder karakterens renhed, men aldrig uden sindets mørke sider, så vi får et nuanceret billede af hver eneste karakter, som hun gestalter. Hun kan mere indlysende end nogen anden i sin generation udnytte det albuerum, der er til den kreative og meddigtende skuespiller.'

Læs også:

TV - 27. maj. 2012 - kl. 20:50 Borgen vinder over Forbrydelsen

Sidse Babett Knudsen fik sin gennembrudsrolle i Jonas Elmers debutfilm 'Let’s Get Lost' og har lige siden haft en lang og succesfuld karriere som skuespiller, og - indtil videre - vil vi især huske hende for 'Den Eneste Ene', 'Efter Brylluppet', 'Fruentimmerskolen' og ikke mindst hendes rolle som statsminister Birgitte Nyborg i DR's dramaserie 'Borgen'.

Opløbet til priserne bestod af et meget stærkt felt. Blandt mændene var der ud over Lie Kaas nomineret Bent Mejding og Peter Plaugborg, mens Sidse Babett hos kvinderne var oppe imod Marianne Høgsbro og Cecilie Stenspil.

De fire med-nominerede modtog en pris på 10.000 kr.

Læs også:

Se også: Skuespilpris stiger til 250.000 kroner

Lauritzen Fonden uddelte i øvrigt : Visionsprisen på 100.000 kr. til Pelle Koppel, Teater V. Backstage-prisen på 50.000 kr. gik til tv-producent Sven Clausen. Wauw-prisen på 30.000 kr. gik til Sonja Oppenhagen, og Believe in You-prisen på 2 x 10.000 kr. gik til Lise Baastrup og Mikkel Boe Følsgaard.

Lauritzenprisen har i sin nuværende form eksisteret siden 1993. Tidligere hed prisen Henkelprisen.

kommentarer
Vis kommentarer

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen