Søren Sætter-Lassen opereres nu for skinnebensbrud

Mens kollegerne modtager løbende krisehjælp efter den dramatiske ulykke på Det kongelige Teater

Lægerne på Rigshospitalet operer lige nu på Søren Sætter-Lassen alvorlige skinnebensbrud. Billedet her er fra en tidligere premiere. Foto: Mads Winther
Lægerne på Rigshospitalet operer lige nu på Søren Sætter-Lassen alvorlige skinnebensbrud. Billedet her er fra en tidligere premiere. Foto: Mads Winther

Det var en scenevæg på flere hundrede kg., der fredag eftermiddag under den sidste gennemspilning - før der kom publikum på - af forestillingen 'Lulu', væltede ned over 57-årige Søren Sætter-Lassen og kvæstede ham.

Den traumatiske ulykke skete i fjerde akt, hvor det er meningen af væggene skal vælte, men denne væg væltede bare den forkerte vej.

Læs også:

Se også: Skuespiller kvæstet af scenevæg

- Der var vel 30-40 mennesker tilstede, da ulykken skete. Og lige netop der på scenen befandt sig flere skuespillere, som lige så godt kunne være blevet ofre. Det hele er meget ulykkeligt og meget forfærdeligt, og alle de tilstedeværende er naturligvis chokerede og er tilbudt løbende krisehjælp, forklarer skuespilchefen på Det kongelige Teater, Emmet Feigenberg.

Da scenevæggen væltede var der fem-syv personer på scenen, og blandt dem, som stod nærmest Sætter-Lassen var Bodil Jørgensen og Henrik Jandorf, der også er kollegernes tillidsmand og sikkerhedsrepræsentant

Læs også:

Se også: Kongelig film får premiere i Odense

- Søren er blevet undersøgt grundigt på Rigshospitalet, og så vidt jeg er orienteret, opereres han netop nu for sit alvorlige skinnebensbrud.

herudover har han andre frakturer, som lægerne, så vidt jeg er orienteret' ikke er færdige med at vurdere. Af samme grund ved ingen endnu, hvor længe Søren Sætter-Lassen skal ligge på hospitalet eller være sygemeldt, men det er helt sikkert tidskrævende, og i hvert fald er han med sikkerhed ude af forestillingen 'Lulu', som skulle have haft premiere på tirsdag, fortsætter Feigenberg.

Læs også: Se også: Ridder Søren Ridder Søren

Skuespilchefen understreger, at ingen endnu har taget stilling til, hvad der skal ske i forbindelse med forestillingen.

- Foreløbig skal alt det sikkerhedsmæssige på plads, før noget andet kan komme på tale. Allerede i går eftermiddag var Arbejdstilsynet på teatret og lavede undersøgelser i flere timer. Deres foreløbige konklusion er, at der ikke er nogen enkeltperson, som har gjort noget galt, og som derfor kan være årsag til ulykken. I deres sprog beskrives det indtil videre som ' et ikke forklarligt uheld'. Men i mine øjne skal vi have alt på plads og sikre, at det aldrig vil ske igen, siger han.

kommentarer
Vis kommentarer

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen