Parken ude af Grand Prix-spillet

Parken har trukket sig som mulig vært for Eurovision Song Contest-vært i Danmark næste år

Da Danmark sidst var været ved Det Internationale Melodi Grand Prix, foregik det i Parken med Tandfeen og Dr. Død som værter. (Foto: Polfoto)
Da Danmark sidst var været ved Det Internationale Melodi Grand Prix, foregik det i Parken med Tandfeen og Dr. Død som værter. (Foto: Polfoto)

Parken i København kommer ikke til at danne ramme om næste års internationale Melodi Grand Prix. Selskabet bag nationalarenaen trækker sit bud.

Se også: De slås om Det Internationale Melodi Grand Prix 2014

- Vi har oplevet, at rigtig mange mennesker har bragt Parken i spil som et naturligt sted for den folkefest der venter i forbindelse med det Europæiske Melodi Grand Prix næste år. Og taget i betragtning, at et af historiens bedste MGP-arrangementer blev afholdt i Parken for 12 år siden, og vores beliggenhed midt i hovedstaden, så er det vel forståeligt nok. Derfor følte vi også, at det var bedst at undersøge tingene i god tid, og det har vi nu gjort. Desværre er konklusionen, at det ikke er aktuelt for Parken at huse det internationale MGP næste år. Og det vil vi gerne melde ud på forhånd, så vi ikke spilder nogens tid til at forberede det bedst mulige Grand Prix for Danmark, siger administrerende direktør i Parken, Anders Hørsholt.

Fodbold kommer først
I modsætning til da Danmark sidst var vært i 2001, strækker Grand Prix'et sig nu over tre shows. De to semifinaler og så den store finale. Det kræver adskillige ugers planlægning og opbygning af scenen. Og den tid er svært at finde på Danmarks nationale fodboldarena og FC Københavns hjemmebane.

- Parken er Danmarks nationalstadion, og det betyder, at der er stor interesse for at afholde adskillige forskellige store og spændende oplevelser til vores mange forskellige slags kunder. Både F.C. København og det danske landshold hører til i Parken, og skal kunne spille fodboldkampe herinde. Ligesom mange af verdens største musikere skal kunne byde deres fans velkomne her. Fodbolden prioriterer vi højest, og især F.C. København vil have et travlt kampprogram til næste forår. Derfor har vi truffet denne beslutning, selv om vi sætter stor pris på, at mange ser os som en god ramme for MGP 2014. Men vi vælger altså at ønske det bedste for arrangementet i en anden kulisse, siger Anders Hørsholt.

Fire kandidater tilbage
Det er Wonderful Copenhagen, som har udarbejdet buddet på Københavns vegne, og her er man ærgerlig over udmeldelsen, men er forstående over for hensynet til F.C. København.

- Vi er selvfølgelig kede af, at Parken har valgt at trække sig, men vi er meget fortrøstningsfulde i forhold til de to stærke og unikke venues, vi stadig har på hånden, nemlig DR Byen og B&W-bygningen, siger Lars Bernhard Jørgensen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Tidligere på ugen trak også Fredericia sit bud om at blive vært tilbage - og det betyder, at der nu kun er fire kandidater tilbage.

Se også: Fredericia trækker sig som Grand Prix-by

De fire der nu slås om det eftertragtede værtsskab. Ud over de to i København er det Boxen i Herning samt Fængslet i Horsens.

Se også: Bookmakere splittet om værtsby

1 af 2 Luftfoto af Parken. Her kommer Melodi Grand Prix IKKE til at foregå. (Foto: Jacob Ehrbahn)
2 af 2 Da Danmark sidst var været ved Det Internationale Melodi Grand Prix, foregik det i Parken med Tandfeen og Dr. Død som værter. (Foto: Polfoto)
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen