Yahya Hassans digte bliver til teater

Digtsamlingen 'Yahya Hassan', som i 2013 vakte stor debat, bliver til en sceneopsætning på Mungo Park Kolding

Yahya Hassans kan snart opleve sine digte opsat som teater. (Foto: Polfoto)
Yahya Hassans kan snart opleve sine digte opsat som teater. (Foto: Polfoto)

Den kontroversielle digtsamling 'Yahya Hassan' af digteren af samme navn, som sidste år tog dagsordenen i de danske medier, bliver nu til en sceneopsætning.

Teatret Mungo Park Kolding åbner sæsonen 14/15 med en iscenesættelse af digtsamlingen efter aftale med forfatteren selv og Forlaget Gyldendal, skriver teatret i en pressemeddelelse.

Se også: 200 betjente passede på Yahya Hassan i Vollsmose

Yahya Hassans digte, som allerede nu har placeret sig som en milepæl i nyere dansk litteraturhistorie, handler om opvæksten i ghettoen i Aarhus V med vold, svigt og kriminalitet.

- Yahya Hassan-digtene bidrager med relevante tanker og perspektiver på vores samfund. Det er bemærkelsesværdigt, at der allerede nu findes et utal af holdninger til, hvad digtsamlingen handler om. Dette er vel sagtens et tegn på værkets kvalitet, siger Mungo Park Koldings direktør, Lasse Bo Handberg.

Se også: Yahya dropper prisfest for rejse til Kijev

- På Mungo Park Kolding ønsker vi at give vores publikum en forestilling, som ikke låser digtsamlingen fast i én fortolkning, men bevarer digtenes mange blikke og kritikpunkter på det danske samfund.

Mungo Park Koldings ambition er at skabe en musikalsk og poetisk scenekunstnerisk udgave af udvalgte billeder og situationer fra digtsamlingen 'Yahya Hassan'.

Se også: Yahya Hassans overfaldsmand dropper ankesag

Det er instruktør Minna Johannesson, som sidste år vandt Reumert-prisen for bedste instruktør, der skal instruere opsætningen, og Mungo Park Kolding bliver det første teater, som iscenesætter digtsamlingen.

Forestillingen opsættes i samarbejde med Aalborg Teater og får urpremiere på Mungo Park Kolding i efteråret 2014.

Yahya Hassan modtog i november sidste år prisen for årets debutant for sin digtsamling ved bogmessen BogForum.

(Foto: Lisbet Hvid Hermansen / Peoples Press) Kendte Bog om Yahya: Hormonforstyrret selvhjælps-litteratur

0 kommentarer
Vis kommentarer