Brødrene Olsen efter DR-svigt: Koncert på galopbane

De danske Eurovision-stjerner spiller op til grand prix-fest i Klampenborg

Fra Refshaleøen til Klampenborg Galopbane. De to Olsen-brødre vil bare gerne gøre folk glade. (Foto: Jørgen Jakobsen)
Fra Refshaleøen til Klampenborg Galopbane. De to Olsen-brødre vil bare gerne gøre folk glade. (Foto: Jørgen Jakobsen)

En scenografi til flere hundrede millioner kroner og et seertal, der forventes at gå over i historien.

For Brødrene Olsen bliver det erstattet af grønne træer og hestevrinsk, når de lørdag 10. maj optræder til et grand prix-arrangement på Klampenborg Galopbane.

Se også: Mary til Eurovision to gange

De danske grand prix-helte, der nægter at lade sig tryne af DR's afslag, har taget imod tilbuddet om at gå scenen - samme aften - blot 17 kilometer fra DR's store Eurovision-show på Refshaleøen i København.

- Vi er jo professionelle musikere, så vi spiller de job, vi får tilbudt. Jeg forstår stadig ikke DR's valg, men nu glæder jeg mig bare til at spille på Galopbanen, siger Jørgen Olsen til Newspaq.

Den folkekære musiker, der sammen med sin bror Niels 'Noller' Olsen vandt det Eurovisionens Melodi Grand Prix i 2000 med 'Fly on the Wings of Love', havde først fået besked fra DR om at 'holde grand prix-ugen åben'.

Se også: Umuligt at køre i bil til Grand Prix

Men mindre end tyve dagen inden det store show i B&W-hallerne på Refshaleøen, sendte DR en utvetydig besked til grand prix-brødrene.

- Da vi modtog de to fribilletter til at komme ind og se showet, vidste vi godt, hvad klokken havde slået. I DR anser de alle kunstnere over 40 for 'alderstunge' og undskylder sig med, at de vil 'se fremad'. Men det er en helt forkert prioritering og virkelig urimeligt, siger Jørgen Olsen.

Brødrene Olsen er - ud over sidste års vinder Emmelie de Forest og Grethe og Jørgen Ingmann - de eneste danskere, der har vundet Eurovisionens Melodi Grand Prix. Og det burde DR være bedre til at værdsætte, mener Jørgen Olsen.

Se også: Eurovision-scenen afsløret

Men når alt det er sagt og indignationen har fået sat ord på, er han udmærket tilfreds med de nye, grønnere rammer for sin og broderens grand prix-optræden.

- Klampenborg Galopbane er et meget smukt og traditionsrigt sted, og jeg glæder mig til at spille derude. Om vi spiller for 400 millioner eller for 40 mennesker, gør i virkeligheden ingen forskel for os, siger han.

En billet til arrangementet med Brødrene Olsen der begynder kl. 18.30, koster 798 kr. Med i prisen hører velkomstdrink samt grill-buffet med vinmenu, efterfulgt af kaffe og kage og melodi grand prix på storskærm.

Se også: Eurovision Island sejler

0 kommentarer
Vis kommentarer