Australien skal deltage i Det europæiske Melodi Grand Prix

Ifølge Eurovisionens hjemmeside er det bl.a. for at fejre 60 års jubilæet

Når Conchita hjemme i Wien skal se til fra sidelinje til Det Europæiske Melodi Grand Prix, vil hun også møde australiere. Foto: Mogens Flindt
Når Conchita hjemme i Wien skal se til fra sidelinje til Det Europæiske Melodi Grand Prix, vil hun også møde australiere. Foto: Mogens Flindt

Der er meget lidt Europa over Australien. Alligevel er det store land Down Under inviteret med til Det Europæiske Melodi Grand Prix, som afvikles i Wien i dagene fra d. 19-23 maj.

Anti Social Media skal også slås mod Australien. Foto: Mogens Flindt
Anti Social Media skal også slås mod Australien. Foto: Mogens Flindt
 

Australierne skal som en engangsforteelse deltage i konkurrencen, og derved er det konkurrerende antal lande oppe på 40 stykker.

David Nikolaj, Philip og emil har ikke nået at ligge meget i sengen, siden de vandt Grand Prix'et. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Anti Social Media: Fedt at vågne som stjerner

I år fejrer Det Europæiske Melodi Grand Prix 60 års jubilæum - så både for at skabe en ekstra dimension og for at realisere ideen om at bygge broer har EBU og værts-broadcasteren ORF inviteret kængurulandet med til den store finale.

Men det er ikke bare en skør ide fra østrigerne. Eurovisions-ledelsen har accepteret det, så nu kører det australske bidrag ind på linje med de øvrige.

David er frisk på langt hår og skæg. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Gakkede Grand Prix-vindere: Er det en Conchita eller en lolita?

- Det er et vovet, men også et meget spændende eksperiment. Man kan sige, at det er vores måde at lave et fælles-party på, siger Jon Ola Sand, Executive Supervisor for Melodi Grand Prix'et på vegne af EBU.

Michael Ebeid, Managing Director for SBS er også begejstret.

- Vi er helt oppe at køre over at have været med til at sikre denne historiske mulighed for Australien, så landet kan blive repræsenteret på verdens største scene. SBS har sendt Eurovision i  over 30 år, og vi har konstateret, at australiernes interesse for showet er vokset år for år.

Event & Kultur Mylle: Underligt seernes favorit ikke vandt

ORF Director General Dr. Alexander Wrabetz er ikke overraskende tilfreds med forløbet.

- Den europæiske sangkonkurrence har udviklet sig til at blive den største tv-underholdningsbegivenhed i verden. Med Australiens deltagelse og sammen med vores partnere EBU og SBS er det nu lykkedes os at bringe underholdningen op på et nyt globalt plan - og dermed bygge bro fra Europa og ud til resten af verdenen.

Australien vil få tilladelse til at stemme i begge semifinaler samt i den store finale.

De fire gutter fra Anto Social Media har kun spillet sammen i to måneder. Foto: Mogens Flindt Event & Kultur Vi er stadig på forelskelses-stadiet

 

 

0 kommentarer
Vis kommentarer