'Bagedyst'-deltager afslører: Det var bare for sjov

Jasmin, der på lørdag kan opleves i Melodi Grand Prix, glæder sig til at skifte røreskeen ud med mikrofonen

Jasmin stiller op med sangen 'Kiss Like This'. Foto: Mogens Flindt
Jasmin stiller op med sangen 'Kiss Like This'. Foto: Mogens Flindt

31-årige Jasmin Gabay er en kvinde med mange talenter.

I 2017 var hun en del af koret, da Anja Nielsen repræsenterede Danmark ved Eurovision Song Contest i Ukraine med sangen 'Where I Am'.

Sidste år var hun med i DR's populære bageprogram 'Den Store Bagedyst', hvor det lykkedes hende at bage sig hele vejen til finalen.

Skal hun vælge mellem sang eller kager, er der dog ingen tvivl om, hvor hun fokuserer.

- Jeg synes, det er fantastisk at være med i den her giga-konkurrence med noget, som man kan. Det andet var jo bare for sjov. Jeg havde aldrig troet, at det ville gå, som det gik. Det var slet ikke planen. Så nu glæder jeg mig til at vise, hvad jeg rigtig kan, siger hun til Ekstra Bladet.

Jasmin har ikke helt sluppet de søde sager. Foto: Mogens Flindt
Jasmin har ikke helt sluppet de søde sager. Foto: Mogens Flindt
 

- Vurderer du, at det er en fordel, at du ikke er helt ny i Grand Prix.sammenhæng?

- Ja, det tror jeg selvfølgelig. Jeg kender jo showet og rigtig mange af de mennesker, der er med. Det gør måske, at jeg er lidt mere tryg i forhold til det, der skal ske. Men nu skal jeg jo helt frem i stedet for at stå bag ved.

- I 'Bagedysten' blev du trænet i at præstere under massivt pres. Kan du bruge det på lørdag i Herning?

- Jeg er vant til at arbejde under pres - ikke kun fra 'Bagedysten' - men jeg er i hvert fald vant til omskifteligt arbejde og til at tingene går hurtigt - både fra 'Bagedysten' og fra musikbranchen.

Melodi Grand Prix-deltagerne 2019:

Sang nummer 1: 'Anywhere'

Simone Emilie

doc73vm9eqtfioaur6ogj7.jpg 

23 år, opvokset på Vesterbro i København, bor på Frederiksberg.

Turnerede som sopransolist i Sankt Anne Gymnasiums pigekor i blandt andet Singapore, USA og Spanien, ligesom hun gennem årene også har optrådt i forskellige bandkonstellationer og solo med sin egen musik.

- 'Anywhere' er en meget ærlig sang, der emmer af både længsel og håb, og som har en rigtig fin renhed, som jeg holder meget af. Den begynder i det stille og sårbare og ender så ud i et kæmpe brag. Sangen har lidt af alle elementer, og jeg er virkelig glad for den, siger Simone Emilie.

Sang nummer 2: 'Kiss Like This'

Jasmin Gabay

doc73vm9hqudjcoqw454es.jpg 

31 år, opvokset i København, bor i Søborg

Jasmin blev landskendt i 2018-udgaven af DRs 'Den store bagedyst', hvor hun nåede hele vejen til finalen, og var i 2017 en del af koret til Eurovision, med Anja Nissen, der repræsenterede Danmark med ’Where I Am’.

- Sangen handler om et helt særligt kys. Og så lyder den lige præcis, som, jeg synes, en ægte Grand Prix-sang skal lyde; den har en god energi, den er sjov, og den byder op til en kæmpefest, siger Jasmin.

Sang nummer 3: 'Hold My Breath'

Rasmus Faartoft

doc73vm9hq86pyoqfq879o.jpg 

25 år, født i Herning, bor i København.

Tekst og musik: Martin Skriver, Tim Schou, Thomas Agerholm, Sebastian Owens, Benjamin Rønn og Marcus Elkjer.

Rasmus Faartoft har medvirket i populære musicals som 'Shu-bi-dua - The Musical', 'Klokkeren fra Notre Dame' og ikke mindst i kæmpehittet 'Seebach', hvor han var en del af ensemblet og blandt andet spillede rollen som Grand Prix-værten Erling Bundgaard.

- Da jeg hørte ’Hold My Breath’ første gang, blev jeg meget rørt, fordi den vækkede en stor genklang i mig. Samtidig er sangen en universel fortælling, der handler om, at det af og til kan være svært at acceptere sig selv i den verden, vi lever i. Jeg håber, at sangen kan få folk til at føle, at det er okay at være den, man er. Det er i hvert fald, hvad den har gjort for mig, siger Rasmus Faartoft.

Sang nummer 4: 'Dancing with You in My Heart'

Marie Isabell

doc73vm9hohagh11ih6igj7.jpg 

33 år, fra Amager i København.

Tekst og musik: Greg C. Curtis, Miguel Garcia, Petrus Wessmann og John Ballard.

Marie Isabell blev opdaget gennem Instagram, men erstatter nu den lille mobilskærm med den store tv-skærm, når hun går på scenen ved Dansk Melodi Grand Prix 2019.

- Det er en megafed sang, og den har alle de her klassiske kvaliteter, som, jeg synes, en Grand Prix-sang skal have. Og så vækker den virkelig mange følelser i mig, fordi jeg tænker på min søn, når jeg synger den. Så jeg skal passe på, at jeg ikke kommer til at tudbrøle, når jeg synger den på scenen, siger Marie Isabell.

Sang nummer 5: 'Say My Name'

Sigmund

doc6zi0kgt2bgwdohtfehb.jpg 

23 år, opvokset i Sørvad ved Holstebro, bor i København.

Tekst og musik: Christoffer Stjerne og Abigail F. Jones.

Sigmund sang sig i 2018 i semifinalen i X Factor og har siden bl.a. medvirket i en dokumentar på DR3 og udgivet sin egen selvbiografi.

- Når man bliver slået ud og får et gok i selvtilliden, så er man nødt til at samle sig selv op igen. Man skal tro på sig selv og elske sig selv hver eneste dag. Det er så vigtigt, og det er dét, sangen handler om. At få lov til at synge sådan en sang i Dansk Melodi Grand Prix er kæmpestort for mig, og det er noget, jeg har drømt om hele mit liv, siger Sigmund.

Sang nummer 6: 'Dronningen af baren'

Humørekspressen

doc73vm9krg7yxh0p28gj9.jpg 

Søren Schou, Christian Kroman, Chang Il Kim & Peter Lützen, alle fra København.

De fire medlemmer i Humørekspressen er bedre kendt som Pharfar, Klumben, Chapper og guitarist i bandet Panamah, Peter Lützen.

- Vi er meget stolte over at være med i Dansk Melodi Grand Prix. Vi tænker, at vores nummer skiller sig ud, og det, synes vi, er fedt. Vi glæder os til at gøre danskerne i godt humør - og så glæder vi os ikke mindst til at kunne synge ligeud, at damer bare er dejlige, lyder det fra Humørekspressen.

Sang nummer 7: 'League of Light'

Julie & Nina

doc73vm9p1lxqgio5qh26n.jpg 

Julie Berthelsen, 39 år, & Nina Kreutzmann Jørgensen, 41 år, begge opvokset på Grønland.

Tekst og musik: Julie Berthelsen, Nina Kreutzmann Jørgensen, Marcus Winther-John og Joachim Ersgaard.

De har kendt hinanden i mere end 20 år og har hver især haft stor succes som solister, men ved Dansk Melodi Grand Prix 2019 optræder de to sangerinder for første gang nogensinde som en duo.

- Det er vigtigt, at vi øver os i at styre vores følelser, for det betyder noget helt særligt for os at stå på netop en Grand Prix-scene. Vi kommer til at stå der med så stærke, følelsesmæssige og personlige budskaber om noget, der er meget større end os, lyder det fra Julie & Nina.

Sang nummer 8: 'Step It Up'

Teit Samsø

doc73vm9rsraoxvvlz7gj9.jpg 

37 år, opvokset i Holeby på Lolland, bor i Fredericia.

Tekst og musik: Christoffer Stjerne, Lise Cabble og Nanna Larsen.

Teit Samsø er fastansat ved Fredericia Teater, hvor han bl.a. har kunnet opleves i rollen som Tommy Seebach i musicalen ’Seebach’.

- I udgangspunktet er sangen egentlig bare en fest, men med min optræden håber jeg, at jeg kan få formidlet, at livet handler om netop at have en fest, men også at der i samfundet skal være plads til alle. At vi alle kan åbne armene og tage imod hinanden, uanset hvor forskellige vi er, siger Teit Samsø.

Sang nummer 9: 'Love Is Forever'

Leonora

doc73vm9tflibcwdlimfsi.jpg 

20 år, er opvokset og bor stadig i Hellerup nord for København.

Tekst og musik: Lise Cabble, Melanie Wehbe og Emil Lei.

Leonora har tidligere skøjtet på eliteniveau, men fokuserer nu fuldt ud på musikken.

- Kærlighed er noget universelt, som er i alle mennesker og mellem alle mennesker - og altid vil være der. Det er det, sangen handler om. Selvom der foregår grimme ting rundt omkring i verden, vil kærligheden altid være der til at skabe håb, optimisme og binde folk sammen, siger Leonora.

Sang nummer 10: 'That Vibe'

Leeloo

doc73vm9w7il031h8gqj79o.jpg 

34 år, opvokset i Aabenraa, bor i Gentofte nord for København.

Tekst og musik: Laurell Barker, Ludvig Hilarius Brygmann og Maria Marcus.

Pernille Leeloo har turneret med sin egen musik i både USA og Europa og blev for nylig inviteret med på danmarksturné som opvarmning for Sanne Salomonsen.

- Jeg er megaspændt! Jeg elsker at optræde og synes, det er det fedeste i hele verden. Især med en sang som 'That Vibe', der er en rigtig festsang, som man slet ikke kan undgå at blive i godt humør af, siger Leeloo.

 

- Hvordan har du det med, at folk nu skal se 'Bagedyst'-Jasmin i en helt anden sammenhæng?

- Jeg glæder mig helt vildt meget. Det er helt væddeløbshest-agtigt, og jeg er meget spændt på at vise Danmark, hvad jeg egentlig går og laver.

- Har du andre skjulte talenter - udover bagning og sang - som du vil afsløre her?

- Nej, lige nu er det vist bare det. Jeg har ikke planer om andet. Altså jeg springer ikke ud som stepdanser eller portrætmaler.

Se også: Masser af tv-kendisser i Melodi Grand Prix

Det danske Melodi Grand Prix bliver afholdt i Boxen i Herning og vist direkte på DR1 lørdag 23. februar kl. 20.

Værterne er Kristian Gintberg, der senest stod i spidsen for DR's seerfiasko 'LIVE!', og Johannes Nymark, der sammen med gruppen Lighthouse X vandt det danske Melodi Grand Prix, men røg ud i semifinalen ved Eurovision i Stockholm i 2016

De ti sange kan høres på dr.dk/grandprix

11 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere