'Borgen' bliver til 10 timers teater

Teatergængere i flere lande kommer snart til at stifte bekendtskab med Birgitte Nyborg og co.

Sidse Babett Knudsen i den roste rolle som Birgitte Nyborg. (Foto: Mike Kollöffel/DR)
Sidse Babett Knudsen i den roste rolle som Birgitte Nyborg. (Foto: Mike Kollöffel/DR)

Se også: EU-chef takkede af med citat fra 'Borgen'

Se også: 'Borgen' fik Sidse ud i verden

DR har solgt rettighederne til Holland til at opføre 'Borgen' på scenen, og her bliver DR's dramaserie opført i en helt særlig version i maj 2016 på Vrijthof-teatret i Maastricht.

-  Hollænderne har planer om at lave en 10 timer lang opsætning af 'Borgen', hvor de har valgt 14 episoder ud fra de første to sæsoner af serien, forklarer områdeleder Christian Odd Wiberg fra DR Salg i en pressemeddelelse fra DR.

Og ikke nok med, at hollænderne nu snart kan opleve serien, som Adam Price har været hovedforfatter på. Han er også blevet hyret til at lave maden, som teatergængerne skal spise, når de ser de mange timers teater med Birgitte Nyborg, Katrine Fønsmark, Kasper Juul og alle de andre fra serien.

I Matadors fodspor
Samtidig med at ’Borgen’ nu skal opføres i Holland, er DR også i forhandlinger med et kendt tysk teater.

- De planlægger en mere traditionel forestilling, som varer et sted mellem halvanden og to timer. Vi håber, at den aftale også snart er på plads, og måske bliver det den tyske forestilling, der får premiere først, siger Christian Odd Wiberg.

Selv om det er relativt nyt, at DRs dramaserier og programmer også får et liv på teatret, er det dog sket før.

'Matador' blev for eksempel til en musical i 2006, mens Bamse flere gange har flirtet med balletten og Det Kongelige Teater i forestillingerne 'Kom Bamse, nu balletter vi'.

2 kommentarer
Vis kommentarer