Brændte ned under sexmesse: Legendarisk hal åbnet igen

Syv år efter, at K.B. Hallen nedbrændte, åbner den igen onsdag med en stor ceremoni

Tilstede var blandt andre Kronprins Frederik, der fik lov til at indvie hallen med et ordentligt tennisskud ud til publikum. Foto/redigering: Ole Steen/Kristian Hansen

Onsdag klokken 15 åbnede K.B. Hallen igen efter mere end syv år først som brandtomt og siden som byggeplads.

Til stede var Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik, Frederiksbergs borgmester og underholdning for gæsterne.

- Efter et årelangt ihærdigt og målrettet arbejde af KB's ledelse og med støtte fra en række fonde med A.P. Møller Fonden i spidsen har klubben formået at genrejse K.B. Hallen. Klar til at møde sin anden ungdom og glæde nye generationer, skriver K.B. Hallen i en pressemeddelelse.

Siden sin åbning i 1938 har K.B. Hallen været en ikonisk sports- og koncertscene.

Det var her Beatles spillede sine eneste koncert nogensinde i Danmark i sommeren 1964 og stedet har også huset koncerter med blandt andre Frank Sinatra, Rolling Stones, Louis Armstrong og Johnny Cash.

K.B. Hallen i tal

Den nye udgave er K.B. Hallen er 9400 kvadratmeter stor og har plads til 4900 stående gæster eller op til 3000 siddende.

Hallen er primært støbt på stedet af omkring 5300 kubikmeter beton. En kubikmeter vejer mellem 2300 og 2400 kg. Det vil altså sige, at der er brugt over 12 millioner kilo.

Den højeste betonkonstruktion er 25 meter høj.

I den enorme mængde beton ligger cirka 570 tons armering.

Rundt i K.B. Hallen løber godt en halv kilometer ølledning.

Hallen vil rumme 50 toiletter samt urinaler.

Prisen for version 2 af K.B. Hallen lyder på 220 millioner kroner.

En tragisk september-nat
Men en nat i september 2011 gik det helt galt.

Natten før åbningen af en sex- og erotikmesse antændte nogle papkasser med halogenspot i hallen, og ilden spredte sig hurtigt.

Branden var så kraftig, at den tykke, sorte røg kunne ses over hele København og borgere på Frederiksberg blev bedt om at holde sig inden døre. Hallen udbrændte.

For at gøre ondt værre var K.B. Hallen ikke ordentligt forsikret, da hallen kort tid før branden var blevet fredet, uden at forsikringerne var opdaterede.

Derfor var der ikke penge til genopførelsen af hallen, der er tegnet af arkitekt Hans Hansen.

Ejeren, K.B., har af den grund måttet finde økonomisk hjælp til det 235 millioner kroner dyre projekt. Blandt støtterne er Den A.P. Møllerske Støttefond.

K.B. Hallen begynder igen at have koncerter fra januar, startende med en stor, seks timer lang åbningskoncert den 24.

Sådan ser den helt rå version af 'K.B. Hallen ud. Der mangler stadig alt fra stolerækker til gulv, så håndværkerne knokler på. Foto: Ole Steen. Kendte Syv år efter storbranden: Kom med ind i den nye K.B. Hallen

7 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!