Danmarks grand prix-håb: Derfor klæder jeg mig ud

- Det er ikke, fordi jeg skaber en anden identitet. Det er ikke en rolle. Det er mere performer-personaen, der kommer frem, siger grandprix-stjernen

Rasmussen er på scenen som nummer fem i aften. Foto: Mogens Flindt
Rasmussen er på scenen som nummer fem i aften. Foto: Mogens Flindt

Det er ikke nyt for Rasmussen at klæde sig ud, når han optræder. Om det er i en stram spandex eller et vildt vikingekostume, så hopper han gerne i passende klæder. Det sker også i aften, når han repræsenterer Danmark ved Eurovision Song Contest i Lissabon.

- Det er ikke fordi, jeg skaber en anden identitet. Det er ikke en rolle. Det er mere performer-personaen, der kommer frem, siger Jonas Flodager Rasmussen, der i Eurovision synger sangen 'Higher Ground', som er inspireret af sagnet om vikingen Magnus Erlendsson, der ville fred frem for kamp.

Rasmussen som vild viking. Foto: Mogens Flindt
Rasmussen som vild viking. Foto: Mogens Flindt

- Jeg spiller ikke Magnus Erlendsson. Det er Jonas på scenen, som performer-personaen Rasmussen. Så det er mig selv, der fortolker den sang i den retning, vi gerne ser den. Og jeg har intet imod at iklæde mig det her tøj for at komme mere ind i det. Det samme gælder, når jeg er ude at spille hyldest-koncerter, eller når jeg er ude at spille med Hair Metal Heröes og har spandex og leopardskjorte på. Det synes jeg er megafedt. Det giver lige en ekstra dimension, siger han.

Sådan kan Jonas Foldager Rasmussen også se ud, når han optræder. Foto: Privat
Sådan kan Jonas Foldager Rasmussen også se ud, når han optræder. Foto: Privat

- Er du træt at al vikinge-hypen i forbindelse med Eurovision?

- Slet ikke. Det er jo vores egen skyld, kan man sige.

- Kunne det ikke også have været meget fedt at have været en sej surfer-dude?

- Ha ha...den ligger nok endnu fjernere fra mig end en viking. Men så igen, jeg er så vant til at optræde og klæde mig på til lejligheden, så hvis det havde været en røvgod sang om en surfer-dude, havde jeg også fået det til at fungere. Det lover jeg. Det er hele pointen i det her. Hvis sangen er god, vil man gøre det, der skal til. Og den sang vi har med her i Lissabon er god. Det synes min kone også.

- Ellers havde du aldrig sunget den, vel?

- Nej nej... det er da klart, griner han.

Rasmussens kone er i Lissabon for at bakke den danske fredsviking op, mens deres to små døtre er blevet hjemme i Danmark.

Se Rasmussen på scenen i Altice Arena i Lissabon i aften klokken 21 på DR1.

BLÅ BOG

Navn: Jonas Foldager Rasmussen – kendt under navnet Rasmussen

Alder: 33 år.

Født: Viborg.

Uddannelse: Cand.mag. i musikvidenskab og dramaturgi.

Karriere: Underviser på Scenekunstskolen ved Kulturskolen Viborg og ved Aarhus Teater Læring. Er frontfigur i bandet Hair Metal Heröes, der optræder med rockhits fra 1980'erne.

Privat: Gift med Mia og far til døtrene Aia og Selma.

Bopæl: Langå.

Grand Prix: Vandt i februar med 'Higher Ground', der er skrevet og komponeret af de to svenske sangskrivere Niclas Arn og Karl Eurén. Repræsentere Danmark under Eurovision Song Contest i Portugal.

 

21 kommentarer
Vis kommentarer