Danmarks nye sladderblad: Her er dommen

ANMELDELSE: - Det hele virker underligt gammeldags, men sådan skal det nok være for at nå den målgruppe, der satses på, skriver Rud Kofoed i sin dom over TÆT på, der i dag er på gaden med sit premiere-nummer

Der er introrabat på TÆT PÅ, der alligevel leverer sladder for alle pengene i sit første nummer, som rammer landets butikker i dag. Foto: Mogens Flindt.
Der er introrabat på TÆT PÅ, der alligevel leverer sladder for alle pengene i sit første nummer, som rammer landets butikker i dag. Foto: Mogens Flindt.

Det mest opsigtsvækkende ved yo-yo-milliardæren Karsten Rees spritnye ugeblad ’TÆT PÅ’ er ugens folde-ud-pige: En nøgen pukkelhval, der ikke engang hedder Hvalborg, men ellers kommer fra Tonga og ses i vådt selfie-Stillehavsselskab med den anderledes tækkeligt påklædte dykker Nadia.

’Ugens Pletskud’, serveret af den nybagte chefredaktør Per Kuskner himself, er bare en af de våde overraskelser, REE-daktionen satser på i åbningsnummeret, der er i kioskerne i dag til en intropris på 14,95 i stedet for de fremtidige 20 kr.

Og så er det en formildende omstændighed, at hvaleksperten Michael Bundesen fra Shu-bi-dua optræder på anden måde, nemlig som landskampsgæst i Parken.

Se også: Så er der krig: Ugeblad sænker prisen

- Ingen troede, vi var sindssyge nok til at lave et ugeblad på print, gnækkede Kuskner muntert i et Politiken-interview, da nyheden om det nye ugeblad slap ud. Nu kender vi svaret:

Jo, de er ’sindssyge’ nok! Bladet er der i dag, men er læserne? I så fald får de valuta for de 15 kr., som ligger under det halve af Aller-ugebladene og klart  konkurrencedygtigt i forhold til den nærmeste konkurrent Her&Nu, selv om Gutenberghus-bladet i dagens anledning går ud med en tilbudspris på 16,95. Ugebladskrigen er brudt ud med alle konfetti-kanonerne ladt op til narrestreger.

Kuskners fortid på Se og Hør og Her&Nu fornægter sig ikke. Med lidt skæven til Billed Bladet er opskriften givet: Mere af det traditionelle (her kaldet ’klassiske dyder’) serveret over 80 glittede sider plus et stort, men mindre prangende traditionelt tv-tillæg, der dog er peppet op med ’Go’ morgen’-Ole Stephensens TV-anbefalinger, der fremhæver hans eget DK4-program ’DanskPop Talent’, mens han ikke gider se ’Vild med Dans’!

Forsiden ligner til forveksling noget, man har set før, med alarmoverskriften: ’Rygterne svirrer på Amalienborg – HENRIKS HEMMELIGHED’. Men faktisk ligger historien højt på ’sladderbarometret’ med afsløringen af, at den 82-årige prins Henrik er observeret på Urologisk Klinik på Rigshospitalet, hvor de gør det i nyrer og urinveje!

Om der er noget uransageligt at komme efter, står hen i det uvisse. At humøret var godt nok, da Henrik var i Aalborg med ’Abstrakt Torso’-værket, er ingen garanti, men alligevel.

Det hele virker underligt gammeldags, men sådan skal det nok være for at nå den målgruppe, der satses på. Den forudsættes at være mere til papir end til net, hvad TÆT PÅ i modsætning til konkurrenterne åbenbart slet ikke vil satse på. Så er fremtiden også lige som lagt i overskuelige rammer – og formentlig kort.

Se også: Ugebladsboss om krig: Vi vil altid være den frække dreng

Nå, Karsten Ree har før taget fejl – med ubåden fra 2. Verdenskrig og Amagerbanken – men det er nok sejrene, han huskes mest for: Den Blå Avis og Oddset-Janni! Når han nu har sat Her&Nu’s forhenværende chef, Erling Tind Larsen ind som sin ansvarshavende direktør, er stilen antydet.

Tind gik fra Her&Nu efter, at bladet trak to løgnehistorier om kongelige tilbage. Så nu bliver der ganske givet ugebladskrig – også om de forsvundne kongelige brystimplantater!

TÆT PÅ har hyret nogle af de skrappeste kändis-journalister og fotografer med Nikolaj Vraa i spidsen. Han er kendt både fra Her&Nu og bl.a. Radio24syvs ’Det, vi taler om...’ og har skrevet det halve af historierne i det nye blad.

Vraa følger både prins Henrik på Rigshospitalet, Kim Larsen og fruen hjem på Hotel Kong Arthur efter turnestartens bytur – og så får han altså lige hygget sig med den hjemløse nedtursmillionær Anne Mette Beckmann, inden han får lavet den sidste cd med Johnny Hansens Kandis. Næ, ikke at Kandis holder op, tværtimod går Johnnys drenge - modsat TÆT PÅ - over til moderne streaming og download.

Liam vil ha’ tvillinger, Jens Werner vil ha’ Mie Moltke gjort utålmodig, og Medina vil have sat en stopper for mobberiet, mens tv-baronessen Caroline Fleming vil have eksmanden til at holde kæft med sine rentekrav, fordi det går ad helvede til på Valdemars Slot.

Og sådan er der så vældig meget, og det er ikke let for nogen, men grevinde Sussie, 66,  og grev Ingolf, 76, bygger videre på deres nye sommerhus i Blåvand, og så går det jo nok alt sammen alligevel, for det siger TÆT PÅ.

36 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere