Dansk festival truet af aflysning: - Festen ser ud til at være sikret

Den store danske gadefest og festival Distortion har været truet af aflysning, men nu er der godt nyt. Det får medlem af Teknik- og Miljøudvalget Niels E. Bjerrum til at tro på, at festen bliver afholdt

Gadefesten er noget, som i den grad splitter københavnerne. Her diskuterer politisk kommentator Henrik Qvortrup og opinionsredaktør Mads Kastrup festivalen

Få uger før den københavnske gadefest og festival Distortion afholdes i de københavnske gader og stræder, er der blevet sået tvivl om, hvorvidt Distortion overhovedet kan afvikles som planlagt.

2. maj afviste Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune Distortions handlingsplan for afviklingen af den enorme fest.

I stedet fik de en ny frist for at opfylde kravene til det enorme arrangement, der besøges af omkring 100.000 mennesker.

Vigtig sejr
Den deadline lå natten til mandag, men allerede nu har sagsbehandlerne i Miljø- og Teknikforvaltningen behandlet det indsendte materiale og konklusionen er klar:

Distortion lever op til de krav, Teknik- og Miljøforvaltningen har stillet til arrangørerne.

I et notat til politikerne i Teknik- og Miljøudvalget skriver forvaltningen, 'at materialet svarer på de mangler, der var beskrevet i varslet. Forvaltningen kan derfor fortsætte sagsbehandlingen frem mod en eventuel hovedtilladelse til Distortion gadefester 2018'.

- Den store fest ser ud til at være sikret
Godkendelsen får Distortion-kritiker og medlem af Borgerrepræsentationen og Miljø- og Teknikudvalget for Socialdemokraterne, Niels E. Bjerrum, til at tro på, at Distortion i år bliver en realitet.

- Den store fest ser ud til at være sikret. Nu må vi se, om de kan leve op til den plan, de har beskrevet. Jeg og andre politikere fra rådhuset vil være meget opmærksomme på, om de holder, hvad de lover. Ellers må vi være endnu mere restriktive næste år, siger Niels E. Bjerrum til Ekstra Bladet.

- Er du glad for, at det ser ud til, Distortion vil overholde jeres krav, og festen dermed bliver til noget?

- Jeg er glad for, det ser ud til, at de kan leve op til de strammere styringsmæssige kriterier, vi har stillet op. Dermed håber jeg, at Distortion kan få en ramme, hvor der bliver en bedre balance mellem byliv og fest, så både dem der deltager, og dem der ikke deltager i festen, får en bedre oplevelse, lyder det fra socialdemokraten.

Ikke helt sikkert endnu
Men selvom Distortion er kommet over et bump på vejen, er der stadig flere ting, der kan forhindre den omdiskuterede begivenhed i at løbe af stablen.

Blandt andet skal Københavns Politi og Hovedstadens Beredskab vurdere og godkende festivalens sikkerhedsplaner.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra manden bag Distortion, Thomas Fleurquin. Han oplyser, at han ikke ønsker at udtale sig mundtligt, men skriver i en kort mail:

'Vi har indfriet deadline d.13 maj og meldingen fra kommunen er at de sidste forberedelser nu kører, helt som planlagt. Vi og vores omtrent 100 medarrangører glæder os til at præsentere den 20 udgave af Distortion i København fra 30 maj til 3 juni 2018.'

55 kommentarer
Vis kommentarer