Dansk fotograf vinder World Press Photo 2014

35-årige Mads Nissen tog sit vinderbillede af et homoseksuelt par på en reportagerejse til Rusland

Sådan ser vinderbilledet ud. (Foto: Mads Nissen)
Sådan ser vinderbilledet ud. (Foto: Mads Nissen)

Den danske fotograf Mads Nissen er kåret som vinder af World Press Photo 2014.

Prisen får han for et intimt billede af det homoseksuelle par Jon og Alex på henholdsvis 21 og 25 år. Billedet er taget i Sankt Petersborg i Rusland.

På World Press Photo's hjemmeside giver juryens formand Michele McNally det stemningsfyldte billede flotte ord med på vejen.

- Vinderbilledet skal være æstetisk, have indflydelse og have potentiale til at blive ikonisk. Det her billede er æstetisk kraftfuldt, og så har det menneskelighed, siger hun.

Et andet jurymedlem, Alessia Glaviano, fremhæver billedet for at være særdeles samfundsrelevant.

- Billedet sender et stærkt budskab til verden. Ikke kun omkring homoseksualitet, men også om lighed, om køn, om at være sort eller hvid og om udfordringerne ved at være en minoritet, siger hun.

Det homoseksuelle Rusland
Mads Nissen er uddannet i 2007 fra Journalisthøjskolens linje for fotojournalister. Han tog vinderbilledet under en reportagerejse i Rusland, hvor formålet var at skildre det homoseksuelle miljø i Rusland, oplyser Pressefotografforbundet.

Mads Nissen arbejder for dagbladet Politiken og har tidligere været ansat på flere internationale aviser og på Berlingske.

Den 35-årige fotograf har modtaget adskillige priser for sit arbejde. Blandt andet har han to gange modtaget prisen for både årets danske pressefoto og årets danske pressefotograf.

Mads Nissen bliver den fjerde danske vinder af prisen siden 1955. Tidligere er de danske fotografer Mogens von Haven, Claus Bjørn Larsen og Erik Refner kåret som vindere af den internationale pris.

I konkurrencen i år deltog 5692 fotografer fra 131 lande med 97.912 fotografier

0 kommentarer
Vis kommentarer