Dansk snekaos i Portugal afværget: - Det har været værre end nogensinde

- Vi har virkelig kæmpet med at få vores sceneshow til at fungere i år, siger DRs underholdningschef, der har talt med store bogstaver overfor arrangørerne af Eurovision Song Contest

Så kom snestormen! Foto: Mogens Flindt
Så kom snestormen! Foto: Mogens Flindt

- Hvem skulle have troet, at vindmaskiner skulle blive et problem i Melodi Grand Prix? Men vi stiller åbenbart højere krav end Carola, siger Jan Lagermand Lundme, der de seneste dage har kæmpet en hård kamp for at få snestorm i ellers så lune Lissabon.

Opgaven virker naturstridigt, ja. Men på Eurovision-scenen, hvor special effects normalt ikke er en mangelvare, har det været en nærmest umulig opgave for DRs underholdsningschef og hans hold i Portugal at få arrangørerne af verdens største musikkonkurrence til at forstå, at det danske Grand Prix-håb, Rasmussen skal havne i vild snestorm og ikke med en gang blid Disney-drys over sig mod slutningen af 'Higher Ground'.

Så lille og nuttet var Jonas Foldager Rasmussen, da han startede sin musikalske karriere. Privatfoto Event & Kultur Kan du kende ham? Den danske viking giver sit første nummer

- Vi har virkelig kæmpet med at få vores sceneshow til at fungere i år. Det har været værre end nogensinde. Det, vi havde bestilt, har de fuldstændigt misforstået. Vi ville have snestorm, men sneen dalede yndigt ned over Rasmussen. Det var slet slet ikke det udtryk, vi ønskede, siger Jan Lagermand Lundme.

Også den danske viking har været frustreret over manglede vind og sne på scenen i Altice Arena i Lissabon.

Fem vilde fredsvikinger stiller op for Danmark ved Eurovision i år. I front af 33-årige Rasmussen. Foto: Mogens Flindt
Fem vilde fredsvikinger stiller op for Danmark ved Eurovision i år. I front af 33-årige Rasmussen. Foto: Mogens Flindt

- Jeg nåede at blive lettere irriteret på gåturen fra scenen og ned til den danske delegation i forbindelse med den anden prøve. Fordi vinden ikke virkede, satte sneen sig i mit skæg, så jeg lignede julemanden, siger han.

Ifølge Jan Lagermand Lundme måtte bissen skrues på overfor arrangørerne, før der kom den rette mængde vind i sne-sagen.

En vild viking skal kunne slås - bare lidt. Foto: Ekstra Bladet Event & Kultur Vinder-viking svinger sværdet dagen derpå

- Det fungerer på den måde, at når man har en special effect på scenen, så betaler man selv for den. Og det er egentlig rigtig godt, at man gør det, for så kan man meget nemmere stille nogle krav. Så vi sagde, at hvis ikke det blev bedre, så ville vi simpelthen ikke betale for det, siger han.

Og så skete der noget. Portugiserne fik fremskaffet en række ekstra vindmaskiner, og nu er de sågar blevet indstillet, så sneen bliver blæst den rigtige vej mod Rasmussen.

- Det er bare så sindssygt vigtigt, at det ikke ligner en julesang, derfor skulle vi bare have det til at fungere, siger Jan Lagermand Lundme, der lige som Rasmussen er godt tilfreds efter onsdag eftermiddags prøve.

- Det er blevet meget bedre og fungerer fint nu. Jeg kunne tydeligt mærke, at der var mere vind, og at håret hvirvlede mere, siger han.

Der har været rygter om at DR har fået fløjet en ekstra sne-ekspert til Portugal, men det passer ikke, siger Jan Lagermand Lundme. Foto: Mogens Flindt
Der har været rygter om at DR har fået fløjet en ekstra sne-ekspert til Portugal, men det passer ikke, siger Jan Lagermand Lundme. Foto: Mogens Flindt

Eftermiddagens prøve var sidste chance for at få snestormen på plads, for i aften gennemspilles hele semifinaleshowet og juryen afgiver deres stemmer, som tæller 50 procent i Eurovision-regnskabet.

Sådan ser en vikinge-vinder ud. Foto: Mogens Flindt Event & Kultur Viking-Rasmussen vinder Dansk Melodi Grand Prix

- Det er i aften, at halvdelen af det bliver afgjort, og derfor skal vi også lige huske på, at vi skal være ekstra fokuserede. Og det er vi!, siger Rasmussen, der har følgeskab af fire vikinge-korsangere, når han går på scenen.

I morgen kan de danske tv-seere se den anden semifinale i årets Eurovision Song Contest. Det er på DR1 fra klokken 21.

Bookmakernes storfavorit fra Israel er også blandt de ti lande, som har kvalificeret sig fra den første semifinale. Foto: AP Event & Kultur Finland går videre til Eurovision-finalen mens Island dumper

9 kommentarer
Vis kommentarer