Danske Thomas stiller op for Tyskland: Den handler om liv og død

Det er den danske sangskriver Thomas Stengaard, der har skrevet det tyske bidrag til Eurovision

Thomas Stengaard har skrevet 'You Let Me Walk Alone' sammen med tre andre. Foto: Kim Vadskær
Thomas Stengaard har skrevet 'You Let Me Walk Alone' sammen med tre andre. Foto: Kim Vadskær

Danmark har ikke bare én chance for at vinde Eurovision Song Contest i aften. Der er faktisk to. Det er nemlig en dansker, der har skrevet Tysklands 'You Let Me Walk Alone', som synges af Michael Schulte.

Thomas Stengaard hedder en af de fire sangskrivere bag sangen, og han har en særdeles god Grand Prix-statistik med sig. Det er anden gang han har en sang med i Eurovision Song Contest. Første gang var i 2013, hvor han var med til at skrive 'Only Teardrops', og det gik som bekendt ret godt.

- Nu har jeg gjort det to gange, så må det være nok, siger Thomas Stengaard, der egentlig ikke havde tænkt sig at skulle være med i Grand Prix mere efter sejren i 2013.

- Men så ringede de fra Tyskland og spurgte, om jeg ikke ville komme ned og skrive sange til deres Grand Prix. Det var en lidt anderledes proces end normalt, for de havde allerede fundet solisterne, og så skulle vi sammen skrive sangen. I Danmark gør man det omvendt, fortæller Thomas Stengaard til Ekstra Bladet.

Skrivedagene i Tyskland blev noget anderledes, end han havde regnet med.

- Jeg troede, at jeg skulle ned og lave noget cheasy pop, men Michael ville gerne skrive en sang om sin far, der døde, da han var 14 år. Så det blev ret meget en snak om liv og død. Og det er altså ret specielt at skulle formidle sådan et emne i en Eurovision-sammenhæng, siger han.

Velkommen på forsiden. Forleden prydede Thomas Stengaard forsiden af den tyske avis Bild, der har store forhåbninger til ham, kan man læse.
Velkommen på forsiden. Forleden prydede Thomas Stengaard forsiden af den tyske avis Bild, der har store forhåbninger til ham, kan man læse.

Det er blevet til en intim sang, som Thomas Stengaard håber, at Europa vil tage godt imod i aften.

- Du stiller op som direkte konkurrent til dit eget land, hvordan er det?

- Altså jeg er professionel sangskriver, sådan er det, siger han og indrømmer, at det var noget ganske særligt at skrive den danske vindersang, som Emmelie de Forest sang.

- Det var noget helt specielt. Det var for mit land og det er ligesom blevet skrevet ind i historiebøgerne. Det var stort og det var en ære, siger han.

Event & Kultur Eftertragtede Rasmussen savner sine piger

Hvem han holder med i aften, er han ikke i tvivl om.

- Selvom jeg er dansker, må jeg hellere holde med min egen sang i aften, siger han.

Det er klokken 21, at Danmark, Tyskland og 24 andre nationer mødes til musikalsk landskamp i Portugal.

1 kommentar
Vis kommentarer