De frække ørkensønner skamroses

Roser og stjerner vælter ned og Fisse-Fez-drengenes sølvbryllupsshow

Der er bred jubel over den lumre loge. Foto. Linda Johansen
Der er bred jubel over den lumre loge. Foto. Linda Johansen

Skal man vurdere ud fra anmeldelserne, ser det ud til, at det kun er Politikens kritiker, som havde et trist aften, da Ørkenens Sønner 'Een gang til for prins Knud' havde premiere lørdag aften i Glassalen i Tivoli.

De fire gutter springer blandt andet ud som vikinger. Foto: Linda Johansen
De fire gutter springer blandt andet ud som vikinger. Foto: Linda Johansen
 

Resten af de udsendte fra den danske 'verdenspresse' ser ud til at have haft en fornøjelig aften i selskab med en masse mennesker, hvis humor har været lige så plat og lummer som deres egen.

Se også: Ørkensønner springer ud som vikinger

Politiken vil kun af med tre stjerner til ørkensønnernes jubilæumsforestilling:

Det er, som sølvbryllupsfester er flest. Øjnene og vitserne bliver vådere og vådere, efterhånden som aftenen skrider frem, far bliver pinlig, og smilet sidder lidt stift på mor. Bagefter er det svært at skelne mellem strømmen af taler til sølvbryllupsparrets pris, for de minder allesammen om hinanden. Sådan har jeg det med Ørkenens Sønners 25-års jubilæumsshow. Det er puha-humor og bæ-komik, hedder det i Politikens anmeldelse.

Den store Havfrue, Harald Blåtand, H C Andersen og Christian Firtal - en køn kvartet. Foto: Linda Johansen
Den store Havfrue, Harald Blåtand, H C Andersen og Christian Firtal - en køn kvartet. Foto: Linda Johansen
 

Jyllands Posten, Berlinske, BT og Ekstra Bladet er derimod enige om fem stjerner.

Berlingske skriver, at der bestemt ikke er sølvbryllupskrise i logen. Faktisk slås det fast, at 'for hvert show løfter Ørkenens Sønner sig lige op til et lidt højere lag af elegant vulgaritet og forfinet musikalitet'. Logebrødrenes overrumplende kreativitet slår virkelig igennem i de tilbagevendende elementer i showet.

BT skriver: Små-anarkistisk antiautoritet siges at være er en del af den danske nationalkarakter. Måske det er en del af forklaringen på kvartettens enorme succes. Efterhånden er Ørkenens Sønner vokset fra en sjofel baggårdskabaret til et lille stykke dansk kulturhistorie i sig selv.

Jyllands Posten skriver, at det er med Ørkenens Sønner, som det var med Victor Borge:  Genkendelighedens glæde er klart den største. De seksuelle sange, den udsøgte musikalitet, de faste sketcher med Gyllegården som højdepunktet, sammen med mødet i logen – 'Fisse, fisse, fez, fez!' – fjertomanen og de filmede mellemlægsstykker, mens herrerne klæder om.

Og Ekstra Bladet skriver, at forestillingen består af ingenting, hængt op med sjofelheder. Men hvilke sjofelheder! De serveres med en veloplagt, uskyldig elegance - i det ene gennemmusikalske nummer efter det næste. Det er alt sammen professionelt. Tempoet er forrygende. De fire musikalske stemmer står godt til hinanden. Frem for alt er hvert minut frækt gået.

Se også: Det bliver ikke bedre

22 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere