Derfor freder DR-chef gammel Grand Prix-sang: Vi vidste det godt

Emmelie de Forest-sangen 'Never Alone' får lov til at bliver i Grand Prix'et

- Jeg har sovet trygt om natten, for jeg har hele tiden været af den overbevisning, at reglerne ville tillade sangen at komme med, siger Jan Lagermand Lundme. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
- Jeg har sovet trygt om natten, for jeg har hele tiden været af den overbevisning, at reglerne ville tillade sangen at komme med, siger Jan Lagermand Lundme. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Der er 10 sange med, når Jacob Riising samt Hilda og Annette Heick lørdag den 13. februar byder velkommen til Dansk Melodi Grand Prix 2016.

Siden Ekstra Bladet i sidste uge kunne afsløre, at en af de 10 sange er en gammel gennemspillet sag, har der været spænding om, hvorvidt den kunne få lov til at blive i sangkonkurrencen.

Se også: DR-skandale lurer: Gammel sang med i Melodi Grand Prix

Det er den tidligere Grand Prix- og Eurovision-vinder Emmelie de Forest, der sammen med MoZella og Rune Westberg har skrevet nummeret 'Never Alone', og Emmelie har selv turneret rundt med sangen siden sommeren 2014.

Men det gør ikke noget, er Danmarks Radio nået frem til. Konklusionen er ikke overraskende, for regelsættet for Grand Prix-musik er næsten lige så bøjelig som en udkogt spaghetti.

Her kan du se interview Anja Nissen, da hun tidligere på måneden blev præsenteret som Grand Prix-deltager

Se også: Læsere: Gammel Grand Prix-sang er snyd

Ifølge reglerne må et Grand Prix-nummer ikke have været spillet før - med mindre DR giver tilladelse til det. (Læs reglerne herunder). Det helt springende punkt for Danmarks Radio har dog været, hvad EBU (European Broadcasting Union, der arrangerer Eurovision Song Contest, red) siger til sangens forhistorie. Og her vender tomlen opad, siger DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

- Da vi valgte sangen, vidste vi godt, at den havde været spillet, for det fortalte sangskriverne os. Vi gav derfor tilladelse til, at 'Never Alone' kunne være med i Melodi Grand Prix, fordi vi vidste det på forhånd. Nu har vi dobbelttjekket med EBU, og de har samme mening, så jeg er sindssygt glad for, at vi har alle 10 sange med til Grand Prix’et, siger han til Ekstra Bladet.

Anja Nissen må blive i Dansk Melodi Grand Prix. (Foto: Jan Unger)
Anja Nissen må blive i Dansk Melodi Grand Prix. (Foto: Jan Unger)

Det er dansk-australske Anja Nissen, der skal synge sangen i Horsens, og at hun nu endegyldigt kan få lov til det, overrasker ikke Jan Lagermand Lundme.

Se også: Efter Ekstra Blads-afsløring: Gammel sang bliver i Melodi Grand Prix

- Jeg har sovet trygt om natten, for jeg har hele tiden været af den overbevisning, at reglerne ville tillade sangen at komme med. Jeg har faktisk slet ikke været i tvivl. Men derfor er det alligevel godt at dobbelttjekke, siger underholdningschefen, hvis skrækscenarie ville være at vælge en sang i Danmark, som så pludselig ikke må deltage i Eurovision Song Contest.

- Men kan du forklare mig, hvor grænsen går for, hvor meget en Grand Prix-sang må være spillet?

Nej, jeg kan ikke sige præcis, hvor den går. Måske hvis 100.000 havde hørt den. Så ville det ikke være helt fair overfor konkurrenterne. Men der en bagatelgrænse, som i dette tilfælde ikke er overskredet. Til gengæld siger reglerne klart, at en sang ikke må have været udgivet, siger Jan Lagermand Lundme.

Anja Nissen må formentlig vente til i starten af næste uge med at finde ud af, hvad der skal ske med hendes sang. (Foto: Jan Unger) Event & Kultur - 22. jan. 2016 - kl. 14:21 Grand Prix-konkurrenter: Stakkels Anja

- Hvad gør det ved hele Grand Prix-ånden, at en sang ikke behøver at være helt ny for publikum?

- Jeg respekterer dem, der ser på Grand Prix’et med nostalgi fra den gang, hvor det var helt nye og aldrig tidligere spillede sange. Men tiderne ændrer sig. Nu kan man høre sangene før showet. Til gengæld får det en ekstra dimension, når man så ser dem på tv til selve Grand Prix’et, siger underholdningschefen og understreger endnu en gang, at han med egne ord 'er på toppen over', at alle 10 sange kan være med til årets Melodi Grand Prix.

Anja Nissen håber inderlige, at hun får lov til at blive i Grand Prix'et. (Privatfoto) Event & Kultur - 22. jan. 2016 - kl. 19:07 Rystet af Grand Prix-drama: –Jeg er meget meget overrasket

Anja Nissen er ikke overraskende glad for, at der endelig er kommet vished om hendes skæbne i Grand Prix'et - og at det er faldet ud til hendes fordel.

- Jeg er lettet! Jeg er så glad for, at sangen fortsat er med i konkurrencen, for jeg har selvfølgelig været lidt nervøs. Men nu kan jeg igen fokusere 100 procent på at lave den bedste optræden overhovedet muligt, siger Anja Nissen en kort kommentar til Ekstra Bladet.

 

24 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere