Dicte skal synge John Lennon

Aveny-T og Aarhus Teater har som de første i verden fået tilladelse til at benytte eks-Beatlens solo-sange i teater-sammenhæng

Dicte synger et par Lennon-sange sammen med kapelmester Kåre Bjerkø. (Foto: Linda Johansen)
Dicte synger et par Lennon-sange sammen med kapelmester Kåre Bjerkø. (Foto: Linda Johansen)

- Hvem kan sige nej til at få lov til at køre i en jaguar, spørger sangerinden Dicte Westergaard Madsen, efter at hun lige har siddet i Aveny-T’s teatersal og givet et par John Lennon-numre sammen med kapelmester Kåre Bjerkø.

Den omtalte jaguar er i denne sammenhæng hverken en bil eller et rovdyr, men et billede på kvaliteten af eks-Beatlens soklo-sange, som Aveny-T i samarbejde med Aarhus Teater som de første i verden har fået lov til at benytte i teater-sammenhæng.

Se også: Beatler optræder sammen igen

’Teaterkoncert John Lennon Imagine’, hedder forestillingen, der får intet mindre end verdenspremiere i Aarhus den 28.august og spiller til 3. oktober, hvorefter der flyttes til København, hvor der er premiere på John Lennons 75 års fødselsdag den 9. oktober med spilletid til 12. december.

Jeg KAN min John Lennon, siger Dicte. (Foto: Linda Johansen)
Jeg KAN min John Lennon, siger Dicte. (Foto: Linda Johansen)
 

Min mor var kæmpe-fan
Dicte er sammen med veteranen Jimmy Jørgensen de kendte hoveder i fortolkningen af et passende udvalg af Lennons 134 solo-sange, og det er første gang, hun har sagt ja til at medvirke i en teater-produktion.

Se også: Lennons morder: Jeg er en idiot

- Når sådan noget pludselig kan lade sig gøre, så river man rundt på alting for at få det til at lykkes, siger Dicte, der forinden havde givet prøver på ’Working Class Hero’ og - selvfølgelig - ’Imagine’.

John Lennon var en drømmer, poet, oprører, eks-Beatle og så meget andet, mener Jon Stephensen. (AP Photo)
John Lennon var en drømmer, poet, oprører, eks-Beatle og så meget andet, mener Jon Stephensen. (AP Photo)
 

- Hvad er dit forhold til John Lennon?

- Min mor var kæmpe-fan af både John Lennon og Beatles, så jeg har hørt på hans musik, siden jeg var lillebitte. Så jeg vil sige, at jeg KAN min John Lennon, og jeg KAN min Beatles, men at få mulighed for at gå i dybden, at ’forske’ så at sige, sangene og teksterne, det er noget særligt, og at der så oven i købet er nogle, de vil betale mig for det, så bliver det bare endnu bedre.

Teaterchef på Aveny-T, Jon Stephensen, fortalte ved et pressemøde i går, at tilladelsen til at benytte sangene har været fire år undervejs. Forhandlingerne er foregået med forskellige forlag undervejs, men han er ikke i tvivl om, at det sidste ord har Yoko Ono haft.

John & Yoko i 1973. (AP Photo)
John & Yoko i 1973. (AP Photo)
 

Vi inviterer Yoko Ono
- Jeg har lovet, at der ikke vil være nogen John Lennon-look-a-like i forestillingen. Det tror jeg har harmoneret godt med hendes syn på det. Det er en fortolkning af sangene. Det kommer meget til at handle om drømmeren John Lennon – ’you may say I’m a dreamer’, som han synger i ’Imagine’ - men han var også poet, oprører, eks-Beatle og meget andet.

Se også: McCartney: Trist jeg aldrig så Lennon igen

- Ved du, hvorfor I har fået tilladelsen, mens andre har fået afslag?

- Der er måske ikke så mange, der har spurgt. Det virker virker oplagt he rbagefter, men dte gjorde det måske ikke forinden. Jeg fik ideen, da han ville være fyldt 70, og der udkom den store boks med hans album. Når folk tænker Lennon, tænker de nok stadig især Beatles. Men hold da op, hvor har han skrevet mange gode sange i solo-årene.

- Inviterer I Yoko Ono til premieren?

– Det kan jeg love dig, at vi gør. Om hun så kommer, det er svært at sige.

2 kommentarer
Vis kommentarer