DR-chef lægger dæmper på: Der er ikke tid til at feste nu

Glæden over at være kommet i Eurovision-finalen skal ikke fejres i spandevis af mjød

Sådan lyder de danske vikinger, når de ikke er på scenen. Video: Mogens Flindt

Torsdag aften sikrede Rasmussen og Danmark sig en plads i lørdagens Eurovision-finale. Dermed var første mål på vikingetogtet nået.

- Vi er videre i Eurovision for andet år i træk. Det er virkelig virkelig fedt. Vi er med, og jeg er så glad og så lykkelig på Rasmussens vegne, må jeg bare sige. Det betaler sig at gøre sig umage, sagde DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme kort efter finalepladsen var sikret.

Yes - på lørdag er Rasmussen tilbage på scenen i Altice Arena i Lissabon. Foto: Mogens Flindt Event & Kultur Sådan! Danmark er klar til finalen

Det hele gik, som det skulle i semifinalen, og det er derfor kun helt minimale ting, der kan forbedres på Rasmussen og hans med-vikingers optræden til på lørdag, mente Jan Lagermand Lundme.

- Det er små bitte bitte bitte detaljer. De var der. Så skarpe. Lyset fungerede. Sneen fungerede. Så hvad der præcis kan forbedres, ved jeg ikke. Det ser vi på i morgen.

Det gode resultat burde give anledning til fest og fejring, kunne man tro, men sådan bliver det ikke. I hvert fald ikke, hvis et stod til den ambitiøse underholdningschef.

- Jeg kan ikke tale på de andres vegne, men jeg håber, at de går hjem og sover. Ej, de skal selvfølgelig fejre sejren, men i morgen starter prøverne igen, og vi ved, at fredag aften er det jury-stemmerne. Så der er ikke tid til at feste nu.

- Arh en enkelt øl....?

- En enkelt lille drink er selvfølgelig ok, og det er jo voksne mennesker, så de ved jo godt selv, hvad de skal. Og de har fået vinder-mjød i årene. Så det er fuld koncentration, sagde Lagermand Lundme, der har sat kursen for Rasmussens næste togt.

- Vi går stadig efter top ti. 100 procent. Men kan altid blive skuffet, men det er det, vi er gået efter hele vejen, og det gør vi stadigvæk.

Rumæniens Cristina Caramarcu var godt forberedt, da katastrofen var ved at ske. Foto: Mogens Flindt Event & Kultur Åh åh...Klister redder kriseramt sangerinde

Der er prøve på finaleshowet allerede fredag eftermiddag, og fredag aften gennemspilles hele showet for fagjuryen, hvis stemmer tæller 50 procent i det samlede regnskab.

Der er i alt 26 lande i finalen på lørdag. Ti fra hver semifinale, de fem store nationer, Frankrig, Tyskland, England, Spanien og Italien, og så naturligvis værtsnationen Portugal.

Det er lørdag klokken 21, at DR1 sender Eurovision Song Contest.

33 kommentarer
Vis kommentarer