DR's kovending: Ansatte måtte alligevel gerne deltage i Pride

Først måtte DR-ansatte ikke skilte med deres arbejdsplads under Copenhagen Pride. Siden skiftede DR mening

Tidligere på måneden kom det frem, at ansatte i DR ikke måtte skilte med deres arbejdsplads i forbindelse med Copenhagen Pride.

- Af hensyn til uafhængigheden er det min anbefaling, at DR-ansatte, der deltager i Priden, er med som privatpersoner - ikke som repræsentanter for DR, skrev DRs etikchef Inger Bach i en mail til fagbladet Journalisten.

Hun uddybede siden sine synspunkter overfor dr.dk.

- For det første vil jeg gerne understrege, at alle der har lyst til deltage i Copenhagen Pride selvfølgelig skal deltage. Det, jeg har forsøgt at forklare, er den helt principielle pointe, at DR skal være uafhængig, og at DR som institution ikke skal tage stilling til fordel for specifikke dagsordener - uanset hvor sympatiske, de måtte være. DR må ikke diskriminere i forhold til køn, klasse, politisk overbevisning, etnicitet, religiøsitet, seksualitet og alder. Men omvendt må vi heller ikke favorisere nogen af de nævnte områder. Uafhængigheden er jo kun noget værd, hvis den gælder, uanset hvad de specifikke dagsordner måtte handle om. Man kan ikke nøjes med at være uafhængig hver anden gang, siger Inger Bach.

Kritikken blev rejst af Nikolaj Vraa, der er nyhedchef på ugebladet Tæt På.

- Jeg synes, det er klassisk DR. Samme uge som det kommer frem, at DR åbenbart bruger to millioner kroner om året på en mangfoldighedskonsulent, lyder beskeden til medarbejderne, at de ikke må vise, at de kommer fra DR under Copenhagen Pride, forklarede han til fagbladet.

Ekstra Bladet kunne i juli afsløre, at DRs tidligere mediedirektør Gitte Rabøl var blevet ansat som mangfoldighedskonsulent i DR - til præcis samme løn som hun fik som mediedirektør, nemlig over to millioner kroner årligt. Gitte Rabøl har siden sagt op.

Nikolaj Vraa henviste i artiklen også til, at DR tidligere har været med i Copenhagen Pride med en 'X Factor'-vogn.

Se også: Ekstra Bladet-effekten: DR's mangfoldigheds-konsulent stopper

Skiftede mening
Siden har DR da også skiftet mening.

- DRs medarbejdere får alligevel lov til at gå med i Priden med DR-logo. Det har direktionen nu sagt god for, skrev Per Bang Thomsen, som er forsideredaktør og digital reporter i DR Nyheder onsdag på Twitter.

Således mødte Ekstra Bladet en større gruppe DR-medarbejdere med hjemmelavede t-shirts med regnbuefarvede DR-logoer til Copenhagen Pride lørdag eftermiddag. Som DR dog vel at mærke ikke har betalt, forklarer de.

Hvordan havde I det med, at ledelsen i første omgang ikke ville støtte jeres deltagelse?

- Det var en længere proces. Vi har hele tiden ventet på direktionens beslutning, men det var selvfølgelig ærgerligt, for vi ville jo gerne være med og vise DR som det er - netop mangfoldigt og et godt sted at være. Så vi er glade for, at vi fik lov til at være med her i dag, forklarer Per Bang Thomsen til Ekstra Bladet.

Den sene udmelding fra ledelsen gjorde da også, at DR-medarbejderne havde meget travlt for at nå at få de farverige t-shirter klar.

- Vi kunne ikke nå at få trykt t-shirts, så vi har selv lavet dem. Men det har været en sjov proces, og vi har lært hinanden at kende på kryds og tværs, forklarer han.

Op mod 25.000 personer er med som deltagere ved lørdagens Copenhagen Pride, og flere end 300.000 tilskuere følger paraden.

Se også: Stort galleri: Masser af letpåklædte mænd og kvinder

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen