Du milde Matador: Korsbæk vakt til live

Matador-universet genopstår om to måneder på Dyrehavsbakken – i går blev skuespillerne præsenteret, og der er to gengangere fra tv-serien

Det er 13.255 dage siden, første afsnit af ’Matador’ blev sendt for første gang på Danmarks Radios dengang eneste tv-kanal. Og så burde den historie ligesom være ude. Men det er der vist nogen, der har glemt at fortælle Torben ’Træsko’ Pedersen.

Cirkusrevyens karismatiske ejer har nemlig postet et beløb i omegnen af 100 millioner kroner i at lade Lise Nørgaards fiktive univers genopstå på Dyrehavsbakken nord for København.

Om 64 dage slår ’Korsbæk på Bakken’ dørene op, og ’Matador’-feinschmeckere kan forlyste sig ved at slentre en tur ned ad Algade, få sig en bid brød i Lauras køkken eller tage sig en svingom i Jernbanehotellets restaurant.

Virkeligheden møder fantasien – og omvendt. For at det ikke skal være løgn, er der ansat et dusin professionelle skuespillere, som sæsonen igennem vil blande sig i Korsbæk-livet med dels improviseret dialog med gæster og andre skuespillere, dels med små, naturtro scener kendt fra selve ’Matador’-serien.

Af de fremmødte var Matador-forfatteren Lise Nørgaard(Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Danske kendte Familie og venner sagde farvel til Matador-Vera

Blandt de 12 skuespillere, der i går blev præsenteret ved en presse-seance på Bakken, var to gengangere fra tv-serien: Birgitte Bruun og Margrethe Koytu. Førstnævnte spillede rollen som stuepigen Esther, der nåede at tjene hos både Varnæs og Skjern-familien, mens Koytu havde en noget mindre rolle som tørstig badegæst hos Iben Skjern.

- Det er lidt som at være med i en barndomsdrøm – for anden gang. Jeg husker det, som var det i går. Har man været med i ’Matador’, bærer man det med sig resten af livet, smilede Birgitte Bruun, der i de tre et halvt årti, der er gået, er avanceret fra at være forsagt stuepige i ’Matador’ til slagfærdige Laura på Bakken, hvor hun også vil kunne ses i rollerne som fru Fernando Møhge samt konsulinde Holm.

- Esther var en dejlig rolle, men der er mere kød på de roller, jeg skal spille nu. Det sjovt at spille noget, der har en rigtig funktion, fortæller Birgitte Bruun.

Helle Merete Sørensen og Kirsten Olesen sagde farvel til deres gamle ven. (Foto: Linda Johansen) Danske kendte Matador-Agnes sagde farvel til Arnold

Margrethe Koytus skifte fra tv-serie på landsdækkende tv til totalteater på Bakken transformerer hende fra lille birolle til selveste fru Fernando Møhge. Og konsulinde Holm. Og Laura! Den havde hun ikke set komme, som det hedder på nudansk.

- Nej, det ved da gud i himlen, at jeg ikke havde forestillet mig, at jeg skulle beskæftige mig professionelt med ’Matador’-universet så mange år efter, men det er en gave, for det bliver SÅ sjovt.

Der er gået 36-37 år, siden ...

- TAK fordi du tramper i det!

Nu har du en grå kjole på i dag (i går, red.), og måske kunne man være så heldig, at der rent faktisk er tale om ’den grå atlaskes’, som fru Fernando Møhge så ofte talte om, men som vi aldrig fik at se?

- Der må jeg skuffe dig. Det er ikke den grå atlaskes. Den må man stadig tænke sig til, siger Margrethe Koytu også kendt som fru Fernando Møhge. Og konsulinde Holm. Og Laura. Nå ja, og Taxa-Lizzie - men det er en helt anden historie.

Ingeborg render ikke fra Mads. Det gjorde man ikke dengang. Foto: DR Intl. kendte Matador: Ingeborg bliver hos Mads

1 af 9 Oberst Hackel - her i skikkelse af Peter Aude (Foto: Linda Johansen).
2 af 9 Inger Jørgensen - her i skikkelse af Pernille Sørensen (Foto: Linda Johansen).
3 af 9 Kokkepigen Laura - her i skikkelse af Birgitte Bruun (Foto: Linda Johansen).
4 af 9 Maude Varnæs i skikkelse af Stine Løike (Foto: Linda Johansen).
5 af 9 Agnes Jensen i skikkelse af Tanya Lund Andersen (Foto: Linda Johansen).
6 af 9 Oluf Larsen med hunden Kvik - grisehandleren ses her i skikkelse af Sune Svanekier (Foto: Linda Johansen).
7 af 9 Kathrine Larsen i skikkelse af Le Münster-Swendsen (Foto: Linda Johansen).
8 af 9 Kaotisk ser det ud, men den skulle være god nok: Om 64 dage åbner Korsbæk på Bakken (Foto: Linda Johansen).
9 af 9 Fru Fernando Møhge og hendes kuede datter Misse spilles i Korsbæk på Bakken af Margrethe Koytu og Judith Rothenborg (Foto: Linda Johansen).
0 kommentarer
Vis kommentarer