Enorm prisstigning: Så vild er overklassens danske ferieparadis

Tisvildeleje er blevet et eksklusivt ferieparadis for de rige og de berømte, og det kan mærkes på de lokale ejendomsmæglere

Der bliver holdt vilde fester på Musik i lejet. Blandt andet en Trump-fest på en tagterasse. Foto: Anthon Unger
Der bliver holdt vilde fester på Musik i lejet. Blandt andet en Trump-fest på en tagterasse. Foto: Anthon Unger

I dag bliver, hvad nogen kalder 'overklassens festival', Musik i lejet for alvor skudt i gang. Her mødes et hav af unge mennesker til kold rose, lækkert musik og overdådig mad.

'Musik i lejet' er placeret i Tisvilde i det mondæne Nordsjælland. Et ferieparadis som adskiller sig fra Roskilde festival, hvor mudder, lort og rockmusik er erstattet med det glamourøse. De unge velhavende gæster sover sjældent i telt, men i stedet i et stort lækkert sommerhus med varmt vand og grill i haven.

Det har været med til at gøre Tisvilde populært.

- Tisvilde er blevet enormt populært og priserne på sommerhusene er steget markant. Jeg tror ikke, at det udelukkende skyldes 'Musik i lejet', men det har været med til at skabe stor opmærksomhed om byen, fortæller Martin Yde, der er ejendomsmægler hos lokalbolig Vejby.

189 kroner for en flaske rose. Dem bliver der drukket mange af i Tisvilde. Foto: Anthon Unger
189 kroner for en flaske rose. Dem bliver der drukket mange af i Tisvilde. Foto: Anthon Unger
 

Så meget koster sommerhusene
Ifølge ejendomsmægler Martin Yde, så er der ikke mange sommerhuse til salg i Tisvildeleje. For dem, der køber sommerhusene har råd til at beholde dem. Men når de endelig kommer på markedet, så går det stærkt.

- De seneste to til tre år har vi kunne se en stor forskel. Før i tiden kunne et sommerhus ligge til salg i 200-240 dage. Nu ryger de på knap 100 dage, og vi har næsten altid en køber klar, fortæller han.

Laver man en simpel søgning blandt de lokale ejendomsmæglere, så kan man se, at der er 49 sommerhuse til salg i Tisvildeleje. Den billigste koster knap to millioner, hvor i mod den dyreste ligger over 10 millioner. Det har fået danskerne til at rykke udenfor Tisvilde. Helt specifikt Vejby, der ligger lige op af Tisvilde og hvor priserne er en smule mindre.

- Priserne er steget med over 25 procent i Vejby og mellem 15-20 procent i Tisvilde, forklarer Martin Yde.

Rige Københavnere og udenlandsk danskere
Tisvilde er en lille by i Nordsjælland med lækker stenfri strand og pæne butikker. I centrum finder man restauranter med dyr vin og overdådig mad. Den berømte 'Helene kilde' og 'troldeskov' er også til stede i byen.

Det har alt sammen været med til at få de velhavende danskere op nord på. 

- Køberne er ofte københavnere og udenlandsk danskere. Det er danskere, der har tjent gode penge på en lejlighed inde i byen eller danskere, der arbejder i udlandet og har brug for et sted, hvor de kan koble af, når de er i Danmark igen, fortæller Martin Yde fra lokalbolig Vejby.

Ekstra Bladet er med til festivalen fra torsdag-lørdag

kommentarer
Vis kommentarer

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen