Facebook om nøgencensur: Internettet er stadig ikke færdigt

Verdens største sociale medie benægter, at der ligger moralske overvejelser bag, når de fjerner billeder med nøgenhed

Forfatter Peter Øvig Knudsen måtte ikke vise dokumentaristiske fotos af nøgne hippier på Facebook.
Forfatter Peter Øvig Knudsen måtte ikke vise dokumentaristiske fotos af nøgne hippier på Facebook.

Se også: Google vil gerne vise Øvigs nøgne hippier

Samfund - 9. sep. 2016 - kl. 20:23 Facebook bøjer sig: Derfor tillader vi omstridt billede

Det vækker jævnligt opsigt, når Facebook - som regel uden nævneværdig begrundelse - censurerer billeder af afklædte personer, ammende mødre eller sågar statuer, der ikke er behørigt tildækkede.

I aftes kom der så endelig en forklaring fra Facebooks EU-direktør Thomas Myrup Kristensen, der i en høring i Europaparlamentet måtte svare på en byge af kritiske spørgsmål - ikke mindst i forhold til den meget omtalte sag, hvor internet-giganten bortcensurerede det ikoniske foto fra Vietnamkrigen 'The Terror of War' fra 1972. Det skriver Politiken.

Facebook blev genstand for massiv kritik, da de sidste år valgte at bortcensurere dette historiske Vietnam-foto: Foto: AP / Nick Ut
Facebook blev genstand for massiv kritik, da de sidste år valgte at bortcensurere dette historiske Vietnam-foto: Foto: AP / Nick Ut

En ung virksomhed
Facebook-chefen kom med flere indrømmelser og slog blandt andet fast, at selv verdens største sociale medie også begår fejl.

- Mennesker er ikke perfekte, de kan begå fejl. Vi er stadig en ung virksomhed, der udvikler sig hele tiden, forklarede Facebooks EU-direktør Thomas Myrup Kristensen ifølge Politiken.

En anden klokkeklar fejl, der blev indrømmet, var fjernelsen af billeder af kvinder, der ammer deres børn.

- Det var en fejl, for det må man godt vise på Facebook, indrømmede Thomas Myrup Kristensen.

Ufærdigt internet
En del af årsagen til, at det kan være så svært for Facebook at vurdere, hvilket indhold der skal censureres, er ifølge firmaet selv, at Facebook opererer på tværs af mange kulturer og desuden er forpligtet til at sikre, at personer på et givent billede har givet deres tilladelse til, at det kan bruges.

- Det er i vores interesse at lave den rigtige afvejning, men det betyder ikke, at vi har alle svarene. Måden at kommunikere på har udviklet sig enormt. Internettet er stadig ikke færdigt. Det er et nyt offentligt rum, som vi alle stadig prøver at forstå, sagde Thomas Myrup Kristensen ifølge Politiken.

Samfund - 9. sep. 2016 - kl. 13:06 Norsk avis til Facebook: Hør, Mark, det her er alvorligt

41 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere