Forsvarer udskældte regler: Men én ting kan gøre dem bedre

Formanden for Danmarks Eurovision-jury, Bryan Rice, mener, at det nuværende stemmesystem gør Eurovision mere spændende

Rasmussen hoppede gevaldigt op i stillingen efter seernes stemmer. Bryan Rice mener, at Eurovision er blevet mere spændende med det nuværende stemmesystem. Foto: AP
Rasmussen hoppede gevaldigt op i stillingen efter seernes stemmer. Bryan Rice mener, at Eurovision er blevet mere spændende med det nuværende stemmesystem. Foto: AP

Danmark var ikke populær hos de forskellige landes juryer, mens det danske vikingetema gik direkte ind i seernes hjerter. Det betød, at Rasmussen sluttede på en niendeplads ved Eurovision.

Umiddelbart kan det virke mærkeligt, at der var så stor forskel på fagjuryen og seernes opfattelse af det danske bidrag. Men formanden for den danske Eurovision-fagjury, sangeren Bryan Rice, mener, at det nuværende system giver mere spænding om resultatet.

– Som fagmand er jeg glad for juryer, fordi jeg synes, at blandingen af folkets stemmer og et professionelt syn på musikken, leder frem til den rigtige beslutning. Det er blevet mere spændende, og det har gjort, at Eurovision har fået et nøk opad, siger Bryan Rice til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bryan Rice mener, at det nuværende stemmesystem gør noget ekstra for Eurovision. Foto: Mogens Flindt
Bryan Rice mener, at det nuværende stemmesystem gør noget ekstra for Eurovision. Foto: Mogens Flindt

Kan gøres endnu bredere
Bryan Rice fremhæver dog, at de respektive juryer kan udvides i fremtiden – muligvis fra fem til ti medlemmer.

– Jeg kunne sagtens forestille mig, at vi var det dobbelte antal jurymedlemmer, da der er plads til det. Administrationsmæssigt vil det tage lidt ekstra tid, men vi har også haft flere jurymedlemmer tidligere, og jo flere jurymedlemmer, jo bedre. Jeg synes, den danske jury var meget bred, men den kan gøres meget bredere.

Sangeren er klar over, at mange har kritiseret den forskellighed, der er mellem juryernes stemmer og seernes stemmer. Der er dog en god grund til forskellen.

– Juryerne er jo ikke sat til at repræsentere folket i de forskellige lande - det skal man huske.

– Det bemærkelsesværdige er, at de enkelte jurymedlemmers smag er gennemgående i alle landene. Det skyldes ifølge mig, at juryerne fokuserer på eksempelvis vokal, hvorimod seerne måske fokuserer på nogle andre parametre. Det gør, at jeg synes, vi skal holde fast i de nuværende regler, siger han.

Ikke siden 2014, hvor Basim også blev nummer ni, har Danmark klaret sig så godt i Eurovision. Event & Kultur Dansk eufori: - Det føles som en sejr

På grund af den massive sikkerhed i forbindelse med Grand Prix'et har Mia Mimi Flodager ikke kunnet være sammen med sin mand i arenaen. Her krammer de med et hegn imellem sig. Foto: Mogens Flindt Event & Kultur Efter rædselsaften for Rasmussens kone: - Jeg er så glad

11 kommentarer
Vis kommentarer